Menu

Amerika Vizesi


New York, Miami, Las Vegas, Times Square, Central Park ve Özgürlük Heykeli... Bunların yanı sıra eşsiz plajları ve muhteşem tema parkları ile Amerikan rüyasına hoşgeldiniz!

Amerika’da harika bir tatil deneyimi, iyi bir üniversitede eğitim görmek yada muhteşem bir iş fırsatı… Hatta çıtayı biraz daha yükseltmeye ne dersiniz ? Amerika Birleşik Devletleri’nde yeni bir başlangıç ve yeni bir hayat ! Kulağa muhteşem geliyor değil mi ?

Dünya üzerinde özgürlükler ülkesi ve rüya ülke olarak bilenen Amerika Birleşik Devletleri (ABD) dünyanın en büyük ekonomisine sahip, eyaletlerden oluşan federal bir ülkedir. Birçok alanda dünyanın en iyileri arasında zirvede yer alan Amerika, önemli limanlara sahip olması nedeni ile dünyanın en büyük ticaretini yapan ülkedir. Los Angeles, Miami, New York, Hawaii Adaları ve ulusal parkları en önemli turizm merkezleridir. Ayrıca Los Angeles’ta bulunan ve dünyanın en büyük film stüdyosu olan Hollywood sayesinde ciddi sayıda turist çekmektedir. Amerika, geniş coğrafyası ve çeşitli doğal güzellikleri ile birçok turistik mekana ev sahipliği yapmaktadır. İşte Amerika'da mutlaka görülmesi gereken bazı yerler;

  • Grand Canyon Ulusal Parkı (Arizona): Grand Canyon, Colorado Nehri tarafından oluşturulan derin kanyonuyla ünlüdür. Büyüleyici manzaralar ve doğal güzellikleriyle ziyaretçilerini etkiler.
  • New York City (New York): Dünya çapında ünlü gökdelenleri, Times Square, Central Park, Broadway ve özgün kültürel mekanlarıyla New York, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi çeker.
  • Yellowstone Ulusal Parkı (Wyoming, Montana, Idaho): Amerika'nın ilk ulusal parkı olan Yellowstone, muazzam doğal zenginlikleri, sıcak su kaynakları ve benzersiz fauna ile bilinir.
  • Walt Disney World (Florida): Florida'da bulunan Walt Disney World, eğlence parkları, tema parkları ve çeşitli eğlence seçenekleriyle ünlüdür.
  • Yosemite Ulusal Parkı (California): Yosemite, devasa granit kaya oluşumları, şelaleleri ve muhteşem vadileri ile tanınır. Half Dome ve El Capitan gibi simgeleri içerir.
  • Niagara Şelaleleri (New York ve Kanada sınırı): Amerika ve Kanada sınırında yer alan Niagara Şelaleleri, muazzam su kütleleri ve çevresindeki parklarla ünlüdür.
  • New Orleans (Louisiana): New Orleans; canlı müziği, kreol mutfağı, Mardi Gras festivali ve benzersiz kültürü ile bilinir. French Quarter bölgesi özellikle popülerdir.
  • Las Vegas (Nevada): Las Vegas; kumarhaneleri, lüks otelleri, gösterileri ve gece hayatıyla ünlüdür. "The Strip" adı verilen ana cadde, renkli ışıklarıyla dikkat çeker.
  • Denali Ulusal Parkı (Alaska): Denali, Kuzey Amerika'nın en yüksek zirvesine ev sahipliği yapar. Park, vahşi doğa, dağlar ve Alaska'nın eşsiz manzaralarını içerir.
  • Washington, D.C.: ABD'nin başkenti olan Washington, D.C.; tarihî ve kültürel mirası, anıtları, müzeleri ve Beyaz Saray gibi önemli yapıları ile bilinir.
  • Hawaii Adaları: Amerika'ya bağlı Hawai; volkanları, plajları, dalma noktaları ve tropikal cennet atmosferi ile turistleri cezbetmektedir.
  • Alcatraz Adası (California): San Francisco kıyılarında bulunan Alcatraz, tarihi bir federal hapishane olarak kullanılmış ve bugün ziyaretçilere açılmış bir müze olarak hizmet vermektedir.

İthalatçı olarak dünyanın zirvesinde yer alan Amerika, yer altı kaynakları bakımından da en zengin ülkelerden biridir. Yine dünyada en tepede olduğu alanlardan biri petrol üretimidir. Ayrıca doğalgaz, altın, gümüş, demir, bakır gibi madenler açısından en zengin ülkeler arasındadır. Güçlü ekonomisi sayesinde dünya üzerinde söz sahibi olmayı başaran Amerika, her geçen gün bu başarısını devam ettirdiği için ticari olarak en büyük şirketlere sahip olmaktadır. Bu sebeple, gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler açısından hedef pazar olarak görülmektedir.

Yine dünyanın en iyi üniversitelerine ev sahipliği yapmasından dolayı, milyonlarca öğrencinin tercih sebebi Amerika olmaktadır. Ayrıca bu üniversitelerden mezun olan öğrencilerin, iş fırsatları bakımından çok ciddi bir portföy sahibi olan Amerika’yı tercih etmelerine şaşırmamak gerekiyor.

Göçmen ülkesi diyebileceğimiz Amerika, bu özelliği sayesinde birçok din ve ırka ev sahipliği yapmaktadır. Bu özelliğin ülke içerisinde kargaşa ve kaosa sebep olmaması adına insanların birbirleri ile barış ve uyum içinde yaşayabilmeleri için her şehirde sivil toplum örgütleri ve sosyal kulüpler bulunmaktadır.

Hazırlanması gereken evraklar ve vize süreleri, başvuru yapacağınız vize çeşidine göre farklılık göstermektedir. Ayrıca Amerika vize ücretleri ile ilgili internet üzerinde yapacağınız araştırmalarda birçok farklı ücretlendirme ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, ücretlendirmeler ile ilgili en güncel bilgilere ulaşmak için vize danışma merkezimiz üzerinde uzman danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.

Turistik Vize

Turistik bir amaçla gezi, eğlence, tur ve benzeri kültür seyahatleriniz için Amerika’ya gitmek istiyorsanız, almanız gereken vizeye Amerika B2 turistik ziyaret vizesi adı verilmektedir. Amerika turistik ziyaret vizesi kısa süreli vize olarak verilmektedir.


Ticari Vize

Ticari bir amaçla Amerika’ya gitmek isteyen kişilerin almaları gereken vize türüne Amerika B1 ticari vizesi adı verilmektedir. Ticari vize en fazla 6 aylık bir zaman dilimini kapsayacak şekilde verilmektedir.


Transit Vize

Seyahat etmeyi planladığınız bir ülkeye Amerika üzerinden aktarma yaparak gitmeniz gerekiyorsa sahip olmanı gereken vize türüne Amerika B2 transit vizesi adı verilmektedir. Daha önce de belirttiğimiz üzere ulaşım şekliniz ne olursa olsun Amerika aktarma yapılacak ülke ise mutlaka bu vizeye sahip olmalısınız.


Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Amerika aile ve arkadaş ziyareti vizesi diğer adıyla ziyaret vizesi, Amerika sınırları içerisinde yaşayan birinci dereceden aile bireylerini, akraba yada tanıdıklarını ziyaret etmek isteyen kişilerin almaları gereken ve B2 Ziyaretçi Vize kategorisinde yer alan vize türüdür. Amerika ziyaret vize başvurunu kabul edilmesi halinde 10 yıl süreli ve multi vize (çok girişli) olarak verilmektedir.

Amerika sınırları içerisinde bulunacağınız süre gümrük memurları tarafından belirlenmekte ve genellikle bu süre 6 ay olarak pasaportunuza işlenmektedir. Amerika vize başvuru sahiplerinin sıkça sordukları Almış olduğum vize sürem boyunca Amerika sınırları içerisinde bulunabilir miyim? sorusu ile karşılaşılmaktadır. Burada dikkat edilmesi gereken husus, vizenizin geçerlilik süresi 10 yıldır fakat gümrük memurlarının pasaportunuza işlediği süre boyunca Amerika’da bulunabilirsiniz.

Vizeniz multi girişli tahsis edildiği için tekrar bir seyahat planınızda vize başvurusu yapmanıza gerek kalmadan tekrardan gümrük memurlarının pasaportunuza işleyeceği süre boyunca Amerika topraklarına giriş yapabilecek olmanızdır.


Öğrenci Vizesi

Amerika’ya öğrenci olarak gitmek isteyen kişilerin almaları gereken vize türüne Amerika öğrenci vizesi adı verilmektedir. Amerika öğrenci vizesini başvuru şekline göre 3 farklı türde inceleyebiliriz. Bunlar;

  • F1 öğrenci vizesi; kolej veya üniversite, lise, özel ilkokul, ruhban okulu, konservatuar ve dil eğitim programına dahil olmak şartı ile diğer akademik kurumlarda eğitim görecek olması halinde başvuru yapılması gereken vize türüdür.
  • M1 öğrenci vizesi; Dil eğitim programı dışında kalan mesleki eğitimler veya tanınmış akademik olmayan kurumlarda eğitim alacak olan kişilerin başvuru yapması gereken vize türüdür.
  • J1 değişim programı vizesi; Amerika’ya bir değişim programına dahil olarak gitmek isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Au Pair, kısa vadeli akademisyen değişimi, kamp danışmanı, hükümet ziyareti, üniversite öğrencileri değişimi, staj programı, lise öğrenci değişimi, work and travel, öğretmen değişimi, profesör ve araştırma görevlisi değişimi, uzman değişimi, staj eğitim değişimi programlarını kapsamaktadır.

Yukarıda belirtilen vize türlerine ek olarak belirtilen vize türlerinden herhangi birine sahip olan kişinin ailesini kapsayan vizeler bulunmaktadır. Bu vizelere F2/M2 Amerika öğrenci ailesi vizesi ve J2 Amerika değişim programı aile vizesi adı verilmektedir.


Çalışma Vizesi

Amerika sınırları içerisinde çalışmak isteyen kişilerin ilgili meslek grubuna göre almaları gereken vizeye çalışma vizesi denir. Amerika çalışma vizesi ilgili olduğu mesleki duruma ve ticari faaliyetlere göre çeşitlilik göstermektedir. Aşağıda çalışma vizesi türlerini maddeler halinde görebilirsiniz.

  • H-1B / H-2A / H-2B / H3 Amerika Geçici Çalışma Vizesi
  • E2 Amerika Yatırımcı Vizesi
  • Amerika R Vizesi (Din görevlileri için geçerli olan vize)
  • Amerika Q1 Kültürel Değişim Programı Vizesi
  • Amerika P Vizesi (Sanatçılar, gösteri grubu üyeleri ve sporcular)
  • Amerika O Vizesi (Olağanüstü başarı ve yeteneğe sahip olan kişiler)
  • Amerika I Vizesi (Basın mensubu ve gazeteciler)
  • E1 Amerika Tüccar Vizesi
  • Amerika L-1 Şirket İçi Transfer Vizesi

ESTA Vizesi

Amerika ESTA vizesi; vize muafiyet programı (VWP) dahilinde sadece turistik ve ticari amaç ile Amerika’ya gitmek isteyen kişilerin almaları gereken vize türüdür. Bu da demek oluyor ki ESTA vizesine sahip olan kişiler, vize muafiyet programı dâhilinde B2 turistik vize ve B1 ticari vize almalarına gerek kalmadan Amerika sınırlarına giriş yapabilirler. ESTA vizesinin süresi 2 yıl ile sınırlı olup, bu vize ile Amerika’ya giriş yapmak isteyen kişiler en fazla 90 gün konaklama yapabilirler.


K Nişanlı Vizesi

ABD vatandaşı olan biri ile nişanlı olmanı durumunda Amerika topraklarına kısa süreli giriş yapabilmek için alabileceğiniz vize türüne K-1 türü nişanlı vizesi adı verilmektedir. Nişanlı vizesi ile 90 güne kadar Amerika topraklarında bulunabilirsiniz ve bu süre zarfı içinde nişanlı olduğunuz kişi ile evliliğinizi gerçekleştirmiş olmak zorundasınız.


Mürettebat Vizesi

Yolcu gemisi, yat veya balıkçı teknesi vb. deniz, okyanus veya uluslararası havayolu şirketlerinde çalışan kişilerin alması gereken vize türüne D Tipi Amerika mürettebat vizesi adı verilmektedir.

Mürettebat vizesi başvurusunda bulunacak kişi çalıştığı gemi yada havayolu şirketinin uçuş bölgesine gidebilmesi için C1 Transit vizesi alması gerekmektedir. Bu şekildeki transit geçişli başvurularda yetkili makamlar birleşik olarak C1-D tipi vize vermektedirler.


Tıbbi Tedavi Vizesi

Tıbbi tedavi için kısa süreli olarak Amerika’ya gitmek isteyen kişilerin alması gereken vize türüne Tıbbi tedavi vizesi (B2 Tedavi amaçlı ziyaretçi vizesi) adı verilmektedir. Kısa süreli B2 tipi vize türüdür ve kısa süreli bir vize türü olmasına rağmen birçok farklı belge ve prosedür uygulanması gerekmektedir.

E-vize, vize başvurusu yapacak olan kişileri oldukça uzun ve karmaşık bürokratik işlemlerden kurtarmanın yanı sıra zamandan tasarruf etmelerini sağlayan bir vize türüdür. Ayrıca kapıda vize veren ülkelerin havaalanlarında oluşan uzun kuyruklara alternatif olan kolay bir sistemdir. E-vize daha çok turistik ve ticari vize başvurularında kullanılabiliyor. Bunun dışında kalan vize çeşitleri için e-vize uygulamasını kullanamazsınız.

Bilindiği üzere hızlı gelişen teknolojinin etkisiyle günümüzde internetin önemi oldukça fazladır. Sosyal hayatımızda, iş hayatımızda, gündelik hayatımızda olmak üzere hayatımızın her yerinde internet bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu durum ülkeler arası seyahatlerde gerekli olan vize için de geçerli olmaya başlamıştır. Web sitemizin bu bölümünde e-vize hakkında merak edilenleri sizler için derleyip, aklınıza takılan soruların cevaplarını sunuyoruz.

Amerika vize işlemleri için e-vize uygulaması yapmaktadır. Amerika hükümetinin e-vize için yapacağı çalışmalar doğrultusunda, sizlere sayfamızda gerekli bilgileri sunmaya devam edeceğiz.

Herhangi bir sebeple farklı bir ülkeye giriş yapmak isteyen kişilerin, seyahatlerini planladıkları ülkenin Konsolosluklarından veya Başkonsolosluklarından alınan ve süreleri planlanan seyahatlerin nedenine göre değişiklik gösteren izne vize adı verilir. Alınan bu izin kişiye, vatandaşı olmadığı bir ülkeye giriş ve alınan vizenin geçerlilik süresi boyunca o ülkede konaklama hakkı tanımaktadır ve aralarında, vizeye gerek duyulmadan giriş hakkı tanıyan serbest giriş anlaşması bulunmayan ülkeler için geçerlidir. Amerika ile Türkiye arasında böyle bir anlaşma bulunmadığından dolayı, Amerika topraklarına giriş yapmak isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi olan vatandaşlarımız vize başvurusu yapmak zorundadırlar. Web sitemizin bu bölümünde, vize ücretleri hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Amerika vize ücretleri, Amerika Dış İşleri Bakanlığı tarafından belirlenmekte ve her yıl güncellenmektedir. Vize ücretleri, vizenin türüne ve geçerlilik süresine göre farklılık gösterir. Vize başvurunuzu yetkili bir acente aracılığı ile yapıyorsanız, vize ücretine ek olarak hizmet aldığınız acentenin belirlediği hizmet bedelini ödemelisiniz. Acenteye vereceğiniz hizmet bedeli de almak istediğiniz hizmetin şekline (sizin adınıza form işlemleri, kargo, express vize vb.) ve vize şartlarına göre değişiklik gösterir. Bu ek hizmetlerden faydalanmak zorunlu olmamakla birlikte başvuru sahibinin inisiyatifindedir. Son olarak vize başvuru ücretleri ve alınacak ek hizmetler döviz kuru üzerinden işlem gördüğü için TL karşılığı olarak farklılık gösterecektir.

Yapmış olduğunuz vize başvurusunun sonucu ne olursa olsun, konsolosluğa veya acenteye ödenen ücretlerin geri alınması söz konusu değildir. Aynı şekilde başvurunuzu acente aracılığı ile yaparken almış olduğunuz ek hizmetlerin ücretlerini de geri talep edemezsiniz. Bu sebeple olumsuz sonuçlanan başvuruların en önemli sebebi olan eksik evrak ve yanlış verilecek beyanlara çok dikkat etmelisiniz.

Daha önce de bahsettiğimiz üzere vize ücretleri, başvuru yapılacak vizenin türüne ve süresine göre değişiklik göstermektedir. Uzun süreli, kısa süreli, tek girişli, çift girişli, multi girişli gibi vize seçeneklerinde ödemeniz gereken ücret farklılık gösterir. Farklı vize türleri, farklı işlemler ve farklı ücretler vize başvuru sürecinizi oluşturmaktadır. Bu sebeple; vize ücretleri konusunda en doğru ve güncel bilgileri almak için, vize ücretleri sayfamızın sonunda yer alan iletişim numaralarından bizlere ulaşabilirsiniz. Vize danışmanlık merkezimiz ile iletişime geçtikten sonra, uzman danışmanlarımızın aracılığı ile vize ücretlerinin yanı sıra acentemizin hizmet bedelleri ile ilgili bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

İlgili ülkenin konsoloslukları tarafından belirlenen vize ücretinin yanı sıra danışmanlık merkezimiz ile alacağınız hizmetler için sizlerden ücret talep etmekteyiz. Amerika Konsolosluğu, alınan vize ücretleri için fatura düzenlememektedir. Fakat vize harcı dışındaki vize merkezimizden alınan her hizmet için fatura düzenliyoruz. Almak istediğiniz ek hizmetlerin çeşidine göre fiyatlarımız değişmektedir. Bu sebeple, iletişim merkezimizi arayarak verdiğimiz hizmetler ve ücretlendirmeler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Vize başvurusu sahipleri, başvuru için istenen evraklar ile birlikte başvurunun toplam maliyetini öğrenmek istemektedirler. Fakat toplam maliyet, alınan hizmet şekillerinde göre değişiklik göstermekte olduğu için bununla alakalı net bilgiye bizlerle iletişime geçerek en kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Bunların dışında merak ettiğiniz diğer soruların cevaplarını sizlere en doğru şekilde vermekten mutluluk duyacağız. Bu sebeple şimdi bizlerle iletişime geçme zamanı, sizleri bekliyoruz.

Amerika vize şartları nelerdir ?

Amerika vize şartları almak istediğiniz vize türüne göre farklılık göstermektedir. Fakat tüm vizeler için temel şartlar şu şekilde sıralayabiliriz; Sağlık Sigortası, Amerika’da kalınacak yer ile ilgili ikametgah belgesi yada otel rezervasyonları, vize başvurusunda bulunan kişinin adli sicil kaydının bulunmaması, Amerika hükümeti tarafından istenen maddi yeterlilik belgesi, başvurulacak vize türüne göre Amerika’da ikamet eden kişiden alınmış davetiye

Amerika’ya vize almak zor mu ?

Amerika Hükümeti tarafından belirlenmiş ve konsolosluk tarafından talep edilen evrakların eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanması başvuru süreciniz için çok önemlidir. Bunun yanı sıra Türkiye’de düzenli bir gelire sahip olmanız gerekiyor. Eğer düzenli bir geliriniz yoksa seyahat süresince sizi finanse edecek kişiden belge almanız gerekmektedir. Bu ana unsurları hatasız yerine getiren kişinin vize alması zor değildir. Fakat vize sürecinin sonuçlanması Konsolosluğun inisiyatifindedir.

Yeşil pasaport sahibiyim Amerika için vizeye ihtiyacım var mı?

Yeşil pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Amerika’ya girebilmek için yada transit geçiş yapabilmeleri için vize almak zorundadırlar.

Herhangi bir Amerika vizesi başvurusu için danışmanlık almak zorunlu mu ?

Vize başvurularınızda danışmanlık hizmeti almak zorunlu değildir. Fakat vize türüne göre hazırlanması gereken evraklar oldukça fazla ve karışık olduğu için başvuru sürecinizin doğru ve eksiksiz devam etmesi açısından danışmanlık hizmeti alarak süreci sonlandırmanız tavsiye edilir. Bu sayede vize başvurunuzun red edilme riskini büyük bir ölçüde düşürmüş olursunuz.

Amerika turist vizesi başvurusu yapacağım. Otel rezervasyonu mu ne zaman yaptırmalıyım ?

Amerika turist vizesi başvurusunda bulunmak istiyorsanız, istenen evrakların arasında bulunan otel rezervasyon belgelerinizi başvurunuzu yapmadan önce hazırlamanız gerekiyor.

Amerika turist vizesi ile Amerika’da ne kadar süre konaklayabilirim ?

Turist vizesi şartlarına göre yetkili makamlar vize sürenizi 10 yıl geçerli olacak şekilde verebilirler fakat ABD sınırları içerisinde en fazla 6 ay konaklayabilirsiniz.

Amerika nişanlı vizesi ile Green Card başvuru yapabilir miyim?

K-1 nişanlı vizesi ile Amerika’ya giriş yaptıktan sonra 90 gün içerisinde evlenmiş olmanız gerekmektedir. Evlilik işlemlerinizin bitmesi ile birlikte Green Card başvurunuzu yapabilirsiniz.

Amerika vize başvurum ne zaman sonuçlanır ?

AVize başvuru evraklarınızı eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim etmeniz durumunda; kısa süreli vizeler 7-15 iş günü, uzun süreli vizeler ise 15-30 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Amerika Türkiye’den transit vize istiyor mu?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olan kişiler transit vize almak zorundadırlar.

Amerika transit vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?

Bu tür kısa süreli vizeler ortalama 8 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır.

Amerika’ya kısa süreli vize aldıktan sonra Amerika’da vize süremi uzatabilir miyim?

Almış olduğunuz vizenin süresi sizin seyahat planınıza göre verilmektedir. Bu sebeple biten vizenizin süresi zaruri bir durum olmadığı sürece Amerikan merciler tarafından uzatılmamaktadır.

Amerika’da fuar ziyareti için ticari vize mi almalıyım?

Evet, Amerika’da gerçekleşen fuarları ziyaret edebilmeniz için ticari vize başvurusu yapmalısınız.

Amerika ticari vizesi için davet mektubunda yer alması gereken bilgiler nelerdir?

Davet mektubu Amerika’da bulanan şirketin antetli kağıdına düzenlenmiş olmalıdır. Ayrıca bu mektupta; ad-soyad, şirketinizin adı, şirketteki pozisyonunuz, hangi amaçla seyahat edeceğiniz ve pasaport numaranız belirtilmelidir.

Amerika Aile ziyareti vizesi için gönderilen davet mektubu ne kadar süre geçerlidir?

Tarafınıza gönderilen davet mektubunun geçerlilik tarihi belgenin üzerinde yer almaktadır. Davet mektubunu gönderen kişinin bağlı olduğu belediye tarafından belirlenir. Ayrıca davet mektubunun geçerliliği sizin planlamış olduğunuz seyahat tarihleri ile alakalıdır. Bu sebeple seyahat tarihlerinizde değişiklik olacaksa, bu değişikliği belgenin üzerindeki tarihlere göre belirlemeniz gerekmektedir.

Green Card başvurusunu vize almadan yapabilir miyim?

Çekiliş dışında Green Card başvurusu yapmak isteyen kişiler zaten bi vize sahibi oldukları için tekrardan vize almalarına gerek yoktur. Green Card için çekilişe katılacak olan kişiler ilk başta form doldurmaları gerekir. Çekiliş sonucu Green Card hakkı kazanan kişiler vize başvurusu yapmazlar.

Amerika için E-Vize uygulaması geçerli midir?

E-vize şartları aynı şekilde geçerli olarak ABD hükümeti E-vize uygulamaktadır.