Menu

Almanya Vizesi


Tarihi şehirleri, Kara Ormanı, doğal güzellikleri, yürüyüş parkurları ve geleneksel köyleri ile birlikte Ren Vadisi'ndeki üzüm bağları ziyaretçilerini hayran bırakıyor.

Dünyanın en iyi ilk 4 ekonomisi arasında yer alan Almanya; kültürel dokusu, tarihi yapıları, gotik kasabaları, geleneksel kent pazarları ve ünlü müzeleri sayesinde turistik açıdan en çok rağbet gören ülkelerin başında gelmektedir. Hareketli gece hayatı, dünya çapındaki gece kulüpleri ve birçok ünlü festivalin gerçekleştiği Almanya’da, turizm sektörü her geçen yıl büyümekte ve ülkeyi ziyaret eden turist sayısı hızla artmaktadır.

Japonya’dan sonra en fazla ihracat hacmine sahip olan Almanya’nın en önemli gelir kaynaklarının başında otomotiv sektörü ve endüstriyel üretim gelmektedir. Özellikle otomotiv sektörü olarak yine dünyanın sayılı ülkeleri arasındadır.

Birçok alanda devler liginde yer alan Almanya, Avrupa Birliği ve Schengen üyesidir. Almanya seyahatinizde mutlaka görmeniz gereken yerler arasında;

  • Berlin: Almanya'nın başkenti Berlin; Brandenburg Kapısı, Berlin Duvarı'nın kalıntıları, Checkpoint Charlie, Berlin Katedrali ve müzeleriyle ünlüdür.
  • Münih: Bavyera'nın başkenti olan Münih, Marienplatz Meydanı, Frauenkirche, Nymphenburg Sarayı ve Oktoberfest gibi turistik yerlere ev sahipliği yapar.
  • Köln: Köln; Gotik tarzdaki Köln Katedrali, Ren Nehri kıyısındaki güzel manzaralar ve Romalıların yaptığı Köln Açık Hava Müzesi gibi önemli yerleri içerir.
  • Hamburg: Hamburg; limanı, Speicherstadt bölgesi, Elbphilharmonie Konser Salonu ve St. Michaelis Kilisesi gibi turistik noktalara sahiptir.
  • Nürnberg: Nürnberg; tarihi eserleri, Nürnberg Kalesi, Albrecht Dürer Evi ve Nazi Parti Rallileri'ne ev sahipliği yapan Zeppelinfeld gibi önemli yerleri içerir.
  • Heidelberg: Heidelberg; Heidelberg Şatosu, Karl Theodor Köprüsü ve Alte Brücke gibi tarihi ve romantik yerlere sahiptir.
  • Dresden: Dresden; Zwinger Sarayı, Frauenkirche, Elbe Nehri kenarındaki Brühl's Terrace ve Semperoper gibi kültürel mirasları içerir.
  • Rothenburg ob der Tauber: Bu ortaçağ kasabası; güzel mimarisi, Plönlein Kavşağı ve Rothenburg Şatosu ile ünlüdür.
  • Neuschwanstein Şatosu: Almanya'nın en ünlü şatosu olan Neuschwanstein, muhteşem manzarası ve masalsı mimarisi ile büyüleyicidir.
  • Düsseldorf: Düsseldorf; Medienhafen bölgesi, Königsallee alışveriş caddesi ve Rheinturm gibi modern yerlere ev sahipliği yapar.
  • Frankfurt: Frankfurt; finans merkezi olmasının yanı sıra, Goethe Evi, Romer Meydanı ve Palmengarten gibi turistik yerlere sahiptir.
  • Black Forest (Kara Orman): Kara Orman; güzel doğal manzaraları, tipik Alman köyleri ve ünlü cuckoo saatleriyle tanınır.

Vize süresi ve hazırlanması istenilen evraklar, başvuru yapacağınız vize çeşidine göre farklılık göstermektedir. İnternette Almanya vizelerinin ücretlendirilmesi ile ilgili birçok farklı bilgi bulunmaktadır. Bu sebeple, vize ücretleri ile ilgili en doğru ve güncel bilgiye ulaşmak için uzman danışmanlarımızla iletişim kurabilirsiniz.

Turistik Vize

Almanya’ya kültür amaçlı (gezi, eğlence, tur vb.) seyahatleriniz için almanız gereken kısa süreli C tipi vize türüne turistik vizesi adı verilir. Bu vize türü tek girişli olarak verilmektedir. Almanya’ya birden fazla turistik seyahat etmek istiyorsanız, vizenizi çok girişli olarak talep etmeli ve gerçekleştireceğiniz seyahatlerin turistik amaçla olacağını kanıtlamalısınız. Almanya turistik vizesi Schengen vize özelliği taşımaktadır.


Ticari Vize

Almanya ticari vizesi, Almanya’ya ticari bir faaliyet için seyahat planlayan kişilerin alması gereken ve 90 güne kadar konaklama imkanı sağlayan kısa süreli C tipi vize türüdür. İthalat, ihracat, ticari toplantı, satın alma vb. bütün ticari etkinlik ve fuar katılımlarında bulunmak isteyen kişiler bu vizeye başvuru yapmak zorundadırlar. Planlanan seyahat tarihinden en az 1 ay önce başvuru işlemlerine başlanmalıdır.


Transit Vize

Almanya transit vizesi, seyahat planlanan ülkeye Almanya üzerinden aktarmalı olarak gidilmesi durumunda başvurmanız gereken vize türüdür. İki çeşit Almanya transit vizesi bulunmaktadır. Bunlar;

  • Havaalanı Transit Vizesi (A tipi)
  • Seyahat edeceğiniz ülkeye Almanya üzerinden aktarma yapılması durumunda, uluslararası transit bölgesinin dışına çıkılmaması ve pasaport kontrolünden geçememeniz gerekmektedir. Bu vize türü ile Almanya hükümetinin belirlemiş olduğu havaalanlarından (Frankfurt/Main ve Münih başta olmak üzere, belli zamanlarda Hamburg, Düsseldorf, Köln-Bonn ve Berlin-Tegel) transit geçiş yapabilirsiniz.

  • Schengen bölgesine giriş yapılması gereken transit vizesi (C tipi)
  • Aktarma esnasında uluslararası transit alanından ayrılarak pasaport kontrolünden geçmeniz gerekiyorsa Schengen bölgesi vize türüne başvuru yapmalısınız.


Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Ziyaret vizesi, Almanya’ya aile, akraba veya arkadaşlık bağı bulunan kişileri ziyaret etmek isteyenlerin alması gereken kısa süreli (90 güne kadar) C tipi vize türüdür. Bu vize türü tek girişli olarak verilmektedir. Almanya ziyaret vizesi Schengen vize özelliği taşımaktadır.


Aile Birleşimi Vizesi

Almanya’da vatandaşlığı yada oturma izni bulunan kişinin aile üyelerinin Almanya’ya yerleşebilmesi için başvurması gereken uzun süreli D tipi vize türüne aile birleşimi vizesi adı verilmektedir. Bu vize, diğer kısa süreli vizelerin aksine kişiye Almanya sınırları içerisinde oturum hakkı tanımaktadır.


Öğrenci Vizesi

Almanya’da lisans veya yüksek lisans eğitimi almak isteyen öğrencilerin almaları gereken uzun süreli ( 90 günden fazla) D tipi vize türüne öğrenci vizesi adı verilmektedir. Bunun dışında Almanya’ya dil eğitimi almak için gitmek istiyorsanız kısa süreli (90 güne kadar) C tipi öğrenci vizesi başvurusunda bulunmanız gerekmektedir. Almanya öğrenci vizesi Schengen vize özelliği taşımaktadır.


Erasmus Vizesi

Lisans/yüksek lisans veya doktora eğitimi alan kişilerin farklı bir ülkede ki üniversitelerde erasmus değişim programı dahilinde eğitim görmeleri için almaları gereken vize türüdür. Almanya erasmus vizesi, uzun süreli (90 gün üzeri) oturumlar için verilen Ulusal Vize kapsamında değerlendirilmektedir. Ayrıca Almanya erasmus vizesi Schengen vize özelliği taşımaktadır. Schengen vize özelliği size ayrıca bir avantaj sağlayacaktır. Bununla ilgili bilgiye erasmus vizesi ile birlikte sahip olunan haklar nelerdir ? kısmında ulaşabilirsiniz.


Staj Vizesi

Almanya staj vizesi, eğitim gördüğü alan (tıp, mühendislik, hukuk gibi) ile ilgili stajını Almanya’da yapmak isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Staj yapacağınız süre 90 günden az ise, kısa süreli C tipi (Schengen vizesi) vize türüne başvurmalısınız. Eğer staj süreniz 90 günden fazla ise; uzun süreli D tipi (Ulusal vize) vize türüne başvuru yapılmalıdır. Almanya staj vizesini türlerine göre 3 kısımda inceleyebiliriz. Bunlar;

  • Üniversite staj vizesi
  • Erasmus staj vizesi
  • Burslu staj vizesi
  • BA/ZAV (Federal iş ajansı / Yabancı nitelikli iş ve işçi bulma merkezi) staj vizesi

Yukarıda belirtilen staj vizesi çeşitleri için istenilen evraklar farklılık göstermektedir. Bu belgeler ile ilgili bilgiler için uzman danışmanlarımıza iletişim numaralarımızdan ulaşabilirsiniz.


Au Pair Vizesi

Almanya Au Pair vizesi; Almanya’da bir ailenin yanında kalarak Almanya ve kültürünü öğrenmek, Almanca dil bilgisini geliştirmek ve karşılığında yanında kaldığı ailenin evlerinde ki küçük işlere veya çocuk bakımına yardımcı olmak için başvuran kişilerin alması gereken uzun süreli D tipi vize türüdür. Au Pair programı ile vize sahibi olan kişiler, Almanya’da bir ailenin yanında 6 ile 12 ay arasında ikamet edebilirler.


Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi

Almanya’da sportif müsabaka ve kültürel etkinliklere katılacak olan kişilerin başvurması gereken kısa süreli C tipi vize türüdür. Almanya kültürel ve sportif etkinlik vizesi Schengen vize özelliği taşımaktadır.

E-vize, vize başvurusu yapacak olan kişileri oldukça uzun ve karmaşık bürokratik işlemlerden kurtarmanın yanı sıra zamandan tasarruf etmelerini sağlayan bir vize türüdür. Ayrıca kapıda vize veren ülkelerin havaalanlarında oluşan uzun kuyruklara alternatif olan kolay bir sistemdir. E-vize daha çok turistik ve ticari vize başvurularında kullanılabiliyor. Bunun dışında kalan vize çeşitleri için e-vize uygulamasını kullanamazsınız.

Bilindiği üzere hızlı gelişen teknolojinin etkisiyle günümüzde internetin önemi oldukça fazladır. Sosyal hayatımızda, iş hayatımızda, gündelik hayatımızda olmak üzere hayatımızın her yerinde internet bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu durum ülkeler arası seyahatlerde gerekli olan vize için de geçerli olmaya başlamıştır. Web sitemizin bu bölümünde e-vize hakkında merak edilenleri sizler için derleyip, aklınıza takılan soruların cevaplarını sunuyoruz.

Almanya vize işlemleri için e-vize uygulaması bulunmamaktadır. Almanya hükümetinin e-vize için yapacağı çalışmalar doğrultusunda, sizlere sayfamızda gerekli bilgileri sunmaya devam edeceğiz.

Herhangi bir sebeple farklı bir ülkeye giriş yapmak isteyen kişilerin, seyahatlerini planladıkları ülkenin Konsolosluklarından veya Başkonsolosluklarından alınan ve süreleri planlanan seyahatlerin nedenine göre değişiklik gösteren izne vize adı verilir. Alınan bu izin kişiye, vatandaşı olmadığı bir ülkeye giriş ve alınan vizenin geçerlilik süresi boyunca o ülkede konaklama hakkı tanımaktadır ve aralarında, vizeye gerek duyulmadan giriş hakkı tanıyan serbest giriş anlaşması bulunmayan ülkeler için geçerlidir. Almanya ile Türkiye arasında böyle bir anlaşma bulunmadığından dolayı, Almanya topraklarına giriş yapmak isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi olan vatandaşlarımız vize başvurusu yapmak zorundadırlar.

Almanya vize ücretleri, Almanya Dış İşleri Bakanlığı tarafından belirlenmekte ve her yıl güncellenmektedir. Vize ücretleri, vizenin türüne ve geçerlilik süresine göre farklılık gösterir. Vize başvurunuzu yetkili bir acente aracılığı ile yapıyorsanız, vize ücretine ek olarak hizmet aldığınız acentenin belirlediği hizmet bedelini ödemelisiniz. Acenteye vereceğiniz hizmet bedeli de almak istediğiniz hizmetin şekline (sizin adınıza form işlemleri, kargo, express vize vb.) ve vize şartlarına göre değişiklik gösterir. Bu ek hizmetlerden faydalanmak zorunlu olmamakla birlikte başvuru sahibinin inisiyatifindedir. Son olarak vize başvuru ücretleri ve alınacak ek hizmetler döviz kuru üzerinden işlem gördüğü için TL karşılığı olarak farklılık gösterecektir.

Yapmış olduğunuz vize başvurusunun sonucu ne olursa olsun, konsolosluğa veya acenteye ödenen ücretlerin geri alınması söz konusu değildir. Aynı şekilde başvurunuzu acente aracılığı ile yaparken almış olduğunuz ek hizmetlerin ücretlerini de geri talep edemezsiniz. Bu sebeple olumsuz sonuçlanan başvuruların en önemli sebebi olan eksik evrak ve yanlış verilecek beyanlara çok dikkat etmelisiniz.

Daha önce de bahsettiğimiz üzere vize ücretleri, başvuru yapılacak vizenin türüne ve süresine göre değişiklik göstermektedir. Uzun süreli, kısa süreli, tek girişli, çift girişli, multi girişli gibi vize seçeneklerinde ödemeniz gereken ücret farklılık gösterir. Farklı vize türleri, farklı işlemler ve farklı ücretler vize başvuru sürecinizi oluşturmaktadır. Bu sebeple; vize ücretleri konusunda en doğru ve güncel bilgileri almak için, vize ücretleri sayfamızın sonunda yer alan iletişim numaralarından bizlere ulaşabilirsiniz. Vize danışmanlık merkezimiz ile iletişime geçtikten sonra, uzman danışmanlarımızın aracılığı ile vize ücretlerinin yanı sıra acentemizin hizmet bedelleri ile ilgili bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

İlgili ülkenin konsoloslukları tarafından belirlenen vize ücretinin yanı sıra danışmanlık merkezimiz ile alacağınız hizmetler için sizlerden ücret talep etmekteyiz. Almanya Konsolosluğu, alınan vize ücretleri için fatura düzenlememektedir. Fakat vize harcı dışındaki vize merkezimizden alınan her hizmet için fatura düzenliyoruz. Almak istediğiniz ek hizmetlerin çeşidine göre fiyatlarımız değişmektedir. Bu sebeple, iletişim merkezimizi arayarak verdiğimiz hizmetler ve ücretlendirmeler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Vize başvurusu sahipleri, başvuru için istenen evraklar ile birlikte başvurunun toplam maliyetini öğrenmek istemektedirler. Fakat toplam maliyet, alınan hizmet şekillerinde göre değişiklik göstermekte olduğu için bununla alakalı net bilgiye bizlerle iletişime geçerek en kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Bunların dışında merak ettiğiniz diğer soruların cevaplarını sizlere en doğru şekilde vermekten mutluluk duyacağız. Bu sebeple şimdi bizlerle iletişime geçme zamanı, sizleri bekliyoruz.

Almanya vize şartları nelerdir?

Almanya vize şartları almak istediğiniz vize türüne göre farklılık göstermektedir. Fakat tüm vizeler için temel şartlar şu şekilde sıralayabiliriz; Sağlık Sigortası, Almanya’da kalınacak yer ile ilgili ikametgah belgesi yada otel rezervasyonları, vize başvurusunda bulunan kişinin adli sicil kaydının bulunmaması, Almanya hükümeti tarafından istenen maddi yeterlilik belgesi, başvurulacak vize türüne göre Almanya’da ikamet eden kişiden alınmış davetiye

Almanya’ya vize almak zor mu?

Almanya Hükümeti tarafından belirlenmiş ve konsolosluk tarafından talep edilen evrakların eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanması başvuru süreciniz için çok önemlidir. Bunun yanı sıra Türkiye’de düzenli bir gelire sahip olmanız gerekiyor. Eğer düzenli bir geliriniz yoksa seyahat süresince sizi finanse edecek kişiden belge almanız gerekmektedir. Bu ana unsurları hatasız yerine getiren kişinin vize alması zor değildir. Fakat vize sürecinin sonuçlanması Konsolosluğun inisiyatifindedir.

Yeşil pasaport sahibiyim Almanya için vizeye ihtiyacım var mı?

Yeşil pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Almanya’ya girebilmek için yada transit geçiş yapabilmeleri için vizeye ihtiyaçları yoktur. 180 günlük süre içinde 90 günü geçmeyecek şekilde Almanya topraklarında vizeye ihtiyaç olmadan bulunabilirler.

Almanya vizesi ile diğer Avrupa ülkelerine gidebilir miyim?

Almanya vizesi, Schengen vize özelliğine sahip olduğu için diğer Avrupa birliği üye ülkelere giriş yapma hakkınız vardır. Fakat seyahatinize hangi ülkenin vizesine sahipseniz o ülkeden giriş yaparak başlamak zorundasınız.

Herhangi bir Almanya vizesi başvurusu için danışmanlık almak zorunlu mu?

Vize başvurularınızda danışmanlık hizmeti almak zorunlu değildir. Fakat vize türüne göre hazırlanması gereken evraklar oldukça fazla ve karışık olduğu için başvuru sürecinizin doğru ve eksiksiz devam etmesi açısından danışmanlık hizmeti alarak süreci sonlandırmanız tavsiye edilir. Bu sayede vize başvurunuzun red edilme riskini büyük bir ölçüde düşürmüş olursunuz.

Almanya vizesi için banka hesabında ne kadar olması gerekiyor?

Konaklamalı seyahatleriniz alacağınız vize türlerinde, banka hesabınızda min. 15-20 bin TL civarında bir meblağının bulunması gerekiyor.

Almanya turist vizesi başvurusu yapacağım. Otel rezervasyonu mu ne zaman yaptırmalıyım?

Almanya turist vizesi başvurusunda bulunmak istiyorsanız, istenen evrakların arasında bulunan otel rezervasyon belgelerinizi başvurunuzu yapmadan önce hazırlamanız gerekiyor.

Almanya turist vizesi ile Almanya’da ne kadar süre konaklayabilirim?

Almış olduğunuz vizenin normal şartlarında 90 güne kadar konaklama hakkınız bulunmaktadır. Fakat vize başvurunuzu yaparken beyan ettiğiniz seyahat süreniz sona erdikten sonra ayrıcalıklı bir durumunuz yok ise ülkeden çıkış yapmak zorundasınız. 180 gün içinde yapacak olduğunuz tekrar bir Almanya seyahatinizde almış olduğunuz vizeniz geçerli olacaktır.

Almanya vize başvurum ne zaman sonuçlanır?

Vize başvuru evraklarınızı eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim etmeniz durumunda; kısa süreli vizeler 7-15 iş günü, uzun süreli vizeler ise 15-30 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Almanya Türkiye’den transit vize istiyor mu?

Yeşil ve Gri pasaport sahipleri dışındaki bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının transit vize alma zorunluluğu vardır.

Alamanya transit vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?

Alamanya transit vize başvurunuz ortalama 8 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Resmi kurumların çalışma şekline göre bu süre farklılık gösterebilmektedir.

Olumsuz sonuçlanan Almanya vizesi başvurularına itiraz edebilir miyim?

Olumsuz sonuçlanan vize başvurunuz için 15 gün içinde itiraz hakkınız bulunmaktadır. Bunun için Alman Konsolosluğu’na itiraz dilekçeniz ile başvuru yapmanız gerekmektedir.

Au Pair vizesi için dil yeterlilik seviyesi nedir?

Au Pair programı kapsamında alacağınız vize için en az A1 temel Almanca bilsine sahip olmanız gerekmektedir.

Au Pair vizesi ile diğer Avrupa birliği ülkelerine giriş yapabilir miyim?

Au Pair vizesi Schengen vize özelliğine sahip olduğu için diğer Avrupa birliği ülkelerine giriş yapma hakkını vardır.

Almanya’ya kısa süreli vize aldıktan sonra Almanya’da vize süremi uzatabilir miyim?

Almış olduğunuz vizenin süresi sizin seyahat planınıza göre verilmektedir. Bu sebeple biten vizenizin süresi zaruri bir durum olmadığı sürece Alman merciler tarafından uzatılmamaktadır.

Almanya ticari vizesi için davet mektubunda yer alması gereken bilgiler nelerdir?

Davet mektubu Almanya’da bulanan şirketin antetli kağıdına düzenlenmiş olmalıdır. Ayrıca bu mektupta; ad-soyad, şirketinizin adı, şirketteki pozisyonunuz, hangi amaçla seyahat edeceğiniz ve pasaport numaranız belirtilmelidir.

Almanya Aile/Arkadaş ziyareti vizesi için gönderilen davet mektubu ne kadar süre geçerlidir? Davet mektubunu sonradan kullanabilir miyim?

Tarafınıza gönderilen davet mektubunun geçerlilik tarihi belgenin üzerinde yer almaktadır. Davet mektubunu gönderen kişinin bağlı olduğu belediye tarafından belirlenir. Ayrıca davet mektubunun geçerliliği sizin planlamış olduğunuz seyahat tarihleri ile alakalıdır. Bu sebeple seyahat tarihlerinizde değişiklik olacaksa, bu değişikliği belgenin üzerindeki tarihlere göre belirlemeniz gerekmektedir.