Fransa Vizesi
Dünyanın ikon yapıları arasında yer alan Eiffel Kulesi'nin zirvesinden, aşıklar şehri Paris'i izlemek! Dünyaca ünlü mutfağı ve romantik atmosferiyle Fransa misafirlerini bekliyor.
Aşıklar ülkesi olarak bilinen Fransa, en çok turist çeken ülkelerin başında gelmektedir. Başta dünyaca ünlü Cannes film festivali olmak üzere birçok festivale, yine dünyaca ünlü Musée du Louvre müzesi başta olmak üzere birçok kültür mirasına ev sahipliği yapmaktadır. Aşıklar ülkesinin aşıklar şehri Paris’te, Fransa’nın sembolü haline gelen Eiffel kulesinin muhteşem manzarası eşliğinde harika bir atmosfere tanıklık etmek istemez misiniz?
Dünyada ki en geniş balayı destinasyonlarına ev sahipliği yapan Fransa’da, yazın güney sahillerinde, kışın ise Alplerde bulunan kayak merkezlerinde birçok tatil seçeneğine ulaşabilirsiniz. Bordeaux, Lille, Nice, Marsilya, Strasbourg, Lyon, Nantes, Toulouse gibi tarihi ve kültürel yapılarıyla ünlü şehirlere sahip olan Fransa, muhteşem doğasıyla da görülmesi gereken ülkeler arasında üst sıralarda yer almaktadır. İşte Fransa'da mutlak suretle görmeniz gereken yerlerden bazıları;
- Paris: Fransa'nın başkenti Paris; Eiffel Kulesi, Louvre Müzesi, Montmartre, Notre-Dame Katedrali ve Seine Nehri gibi birçok önemli turistik noktaya ev sahipliği yapar.
- Louvre Müzesi: Dünyanın en büyük sanat müzelerinden biri olan Louvre; Mona Lisa, Venüs de Milo ve sayısız sanat eserine ev sahipliği yapmaktadır.
- Eiffel Kulesi: Paris'in sembolü haline gelen Eiffel Kulesi, muazzam mimarisi ve panoramik manzarasıyla ziyaretçileri cezbetmektedir.
- Versay Sarayı: Versay Sarayı; barok mimarisi, bahçeleri ve tarihi önemiyle ünlüdür. Hall of Mirrors (Aynalar Salonu) ve Marie Antoinette'in köşkleri görülmeye değerdir.
- Mont Saint-Michel: Normandiya kıyılarındaki bu ada, gotik manastırı ve tarihi atmosferi ile bilinir.
- Provence Lavanta Tarlaları: Provence bölgesindeki lavanta tarlaları, yaz aylarında renkli bir görüntü sunar. Valensole'deki tarlalar özellikle ünlüdür.
- Côte d'Azur (Fransız Rivierası): Fransız Rivierası; lüks tatil beldeleri, güzel plajları ve Cannes, Nice ve Monaco gibi şehirleri ile ünlüdür.
- Loire Vadisi Şatoları: Loire Vadisi, birbirinden etkileyici şatolara ev sahipliği yapar. Château de Chambord, Château de Chenonceau ve Château de Versailles bunlardan sadece birkaçıdır.
- Normandiya Plajları: Normandiya Plajları, D-Day Çıkarması'nın gerçekleştiği yerler olarak tarihi öneme sahiptir. Omaha Beach ve Utah Beach ziyaret edilen popüler noktalardandır.
- Strasbourg: Strasbourg; tarihi çekiciliği, katedrali, Petite France bölgesi ve Avrupa Parlamentosu'na ev sahipliği yapmasıyla önemlidir.
- Sainte-Chapelle: Paris'te bulunan bu gotik kilise, muazzam renkli vitraylarıyla ünlüdür.
- Avignon Köprüsü (Pont Saint-Bénézet): Rhône Nehri üzerinde yer alan bu köprü, tarihi önemi ve şarkısı ile bilinir.
Dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birine sahip olan Fransa, turizm, sanayi, tarım ve havacılığın yanı sıra iletişim ve enerji üretimi alanlarında da dünyanın önde gelen ülkeleri arasındadır. Bu durum ülkeye yatırım yapmak isteyen yabancı sermayelerin ve orta ölçekli işletmelerin iştahını kabartmaktadır.
Başvuru yapacağınız vize çeşidine göre istenilen evraklar ve süreleri farklılık göstermektedir. İnternette yapılan araştırmalarda Fransa vizelerinin ücretlendirilmesi ile ilgili birçok farklı bilgiye rastlayabilirsiniz. Bu sebeple, vize ücretleri ile ilgili en doğru ve güncel bilgiye ulaşmak için vize merkezimiz üzerinden uzman danışmanlarımızla iletişime geçebilirsiniz.
Gezi, tur, eğlence vb. sebeplerle kültür amaçlı Fransa seyahatleriniz için almanız gereken kısa süreli C tipi vizeye turistik vizesi adı verilmektedir. Fransa turistik vizesi, Schengen vize özelliği taşımaktadır. Ayrıca Fransa’ya birden fazla turistik amaçlı seyahat planınız varsa, vize başvurunuzu çok girişli vize olarak yapabilirsiniz.
Ticari Vize
Fransa’ya ticari bir faaliyet maksadı ile ziyaret gerçekleştirmek isteyen kişilerin almaları gereken vize türüne Fransa ticari vizesi adı verilmektedir. Fransa ticari vizesi 90 güne kadar konaklama imkanı sunan kısa süreli (C tipi) vize türüdür.
Transit Vize
Fransa transit vizesi, seyahat etmeyi planladığınız bir ülkeye gitmek için Fransa’yı aktarma yapılacak ülke olarak kullanılmasını sağlayan vize türdür. Transit vize 24 saat geçerliliği olan bir vizedir. İki çeşit Fransa transit vizesi bulunmaktadır.
Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
Fransa’da yaşayan aile bireyi yada arkadaşlık bağı bulunan birini ziyaret etmek isteyen kişinin alması gereken vize türüne ziyaret vizesi adı verilmektedir. Ziyaret vizesi, kısa süreli (90 güne kadar) C tipi ve tek girişli olarak verilen vize türüdür. Ayrıca Fransa ziyaret vizesi, Fransa’nın Avrupa birliği ve Schengen bölgesi üyesi bir ülke olmasından dolayı Schengen vize özelliği taşımaktadır.
Aile Birleşimi Vizesi
Fransa’da yasal olarak ikamet eden eş, çocuk yada akrabasının yanına yerleşmek isteyen kişinin başvurması gereken uzun süreli D tipi (ulusal vize) vize türüne aile birleşimi vizesi adı verilmektedir. Bu vize türüne evlilik yolu ile başvuru yapılabilmenin yanı sıra, Fransa’da vatandaşlık yada oturum hakkı olan aile bağının bulunduğu biri üzerinden de başvuru yapılabilmektedir.
Öğrenci Vizesi
Fransa’da eğitim almak isteyen kişilerin başvurmaları gereken vize türüne Fransa öğrenci vizesi adı verilmektedir. Fransa öğrenci vizesi kişinin nasıl bir eğitim alacağı konusunda iki şekilde verilir;
Bunlardan birincisi, Fransa’da dil eğitimi gibi kısa süreli (90 güne kadar) eğitim almak isteyenlere verilen C tipi öğrenci vizesidir. İkincisi ise, Fransa’da uzun süreli (90 gün üzeri) olarak herhangi bir yükseköğretim kurumunda eğitim almak isteyenlere verilen D tipi öğrenci vizesidir. Her iki tip öğrenci vizesi de Schengen vize özelliği taşımaktadır.
Erasmus Vizesi
Yüksek öğretim kurumlarındaki öğrencilerin, doktora eğitimi alan kişilerin ve akademik personellerin farklı bir ülkedeki üniversitelerde eğitim görmeleri veya ders vermeleri için almaları gereken vizeye erasmus vizesi adı verilmektedir.
Fransa erasmus vizesi uzun süreli (90 gün üzeri) vize türü kapsamında olduğu için ulusal vize statüsü taşımaktadır. Erasmus vizesi Schengen vize kapsamında olduğu için ayrıca bir avantaja sahip olacaksınız.
Staj Vizesi
Fransa staj vizesi, eğitim gördüğü alan ile ilgili stajını Fransa’da yapmak isteyen kişilerin alması gereken vize türüdür. Yapacağınız stajın süresine göre, kısa süreli C tipi yada uzun süreli D tipi olarak iki şekilde başvuru yapılmaktadır.
Au Pair Vizesi
Anadili Fransızca olan bir ailenin yanında ikamet ederek Fransa’yı ve Fransız kültürünü yakında tanımak, Fransızca dil eğitimi almak ve yanında kaldığınız ailenin ev işlerine veya çocuk bakımına yardımcı olmak için alınması gereken uzun süreli D tipi vize türüne Fransa Au Pair vizesi adı verilmektedir. Au Pair vizesi ile Fransa’da 6 ile 12 ay arasında ikamet hakkınız bulunmaktadır.
Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi
Fransa’da herhangi bir sportif müsabaka ve kültürel etkinliğe katılacak olan kişilerin başvurması gereken kısa süreli C tipi vize türüdür. Fransa kültürel ve sportif etkinlik vizesi Schengen vize özelliği taşımaktadır. Vize için gerekli evraklar, etkinliğin türüne ve görevinize göre değişiklik gösterecektir.
E-vize, vize başvurusu yapacak olan kişileri oldukça uzun ve karmaşık bürokratik işlemlerden kurtarmanın yanı sıra zamandan tasarruf etmelerini sağlayan bir vize türüdür. Ayrıca kapıda vize veren ülkelerin havaalanlarında oluşan uzun kuyruklara alternatif olan kolay bir sistemdir. E-vize daha çok turistik ve ticari vize başvurularında kullanılabiliyor. Bunun dışında kalan vize çeşitleri için e-vize uygulamasını kullanamazsınız.
Bilindiği üzere hızlı gelişen teknolojinin etkisiyle günümüzde internetin önemi oldukça fazladır. Sosyal hayatımızda, iş hayatımızda, gündelik hayatımızda olmak üzere hayatımızın her yerinde internet bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu durum ülkeler arası seyahatlerde gerekli olan vize için de geçerli olmaya başlamıştır. Web sitemizin bu bölümünde e-vize hakkında merak edilenleri sizler için derleyip, aklınıza takılan soruların cevaplarını sunuyoruz.
Fransa vize işlemleri için e-vize uygulaması bulunmamaktadır. Fransa hükümetinin e-vize için yapacağı çalışmalar doğrultusunda, sizlere sayfamızda gerekli bilgileri sunmaya devam edeceğiz.
Herhangi bir sebeple farklı bir ülkeye giriş yapmak isteyen kişilerin, seyahatlerini planladıkları ülkenin Konsolosluklarından veya Başkonsolosluklarından alınan ve süreleri planlanan seyahatlerin nedenine göre değişiklik gösteren izne vize adı verilir. Alınan bu izin kişiye, vatandaşı olmadığı bir ülkeye giriş ve alınan vizenin geçerlilik süresi boyunca o ülkede konaklama hakkı tanımaktadır ve aralarında, vizeye gerek duyulmadan giriş hakkı tanıyan serbest giriş anlaşması bulunmayan ülkeler için geçerlidir. Fransa ile Türkiye arasında böyle bir anlaşma bulunmadığından dolayı, Fransa topraklarına giriş yapmak isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi olan vatandaşlarımız vize başvurusu yapmak zorundadırlar. Web sitemizin bu bölümünde, vize ücretleri hakkında merak edilenleri sizler için derledik.
Fransa vize ücretleri, Fransa Dış İşleri Bakanlığı tarafından belirlenmekte ve her yıl güncellenmektedir. Vize ücretleri, vizenin türüne ve geçerlilik süresine göre farklılık gösterir. Vize başvurunuzu yetkili bir acente aracılığı ile yapıyorsanız, vize ücretine ek olarak hizmet aldığınız acentenin belirlediği hizmet bedelini ödemelisiniz. Acenteye vereceğiniz hizmet bedeli de almak istediğiniz hizmetin şekline (sizin adınıza form işlemleri, kargo, express vize vb.) ve vize şartlarına göre değişiklik gösterir. Bu ek hizmetlerden faydalanmak zorunlu olmamakla birlikte başvuru sahibinin inisiyatifindedir. Son olarak vize başvuru ücretleri ve alınacak ek hizmetler döviz kuru üzerinden işlem gördüğü için TL karşılığı olarak farklılık gösterecektir.
Yapmış olduğunuz vize başvurusunun sonucu ne olursa olsun, konsolosluğa veya acenteye ödenen ücretlerin geri alınması söz konusu değildir. Aynı şekilde başvurunuzu acente aracılığı ile yaparken almış olduğunuz ek hizmetlerin ücretlerini de geri talep edemezsiniz. Bu sebeple olumsuz sonuçlanan başvuruların en önemli sebebi olan eksik evrak ve yanlış verilecek beyanlara çok dikkat etmelisiniz.
Daha önce de bahsettiğimiz üzere vize ücretleri, başvuru yapılacak vizenin türüne ve süresine göre değişiklik göstermektedir. Uzun süreli, kısa süreli, tek girişli, çift girişli, multi girişli gibi vize seçeneklerinde ödemeniz gereken ücret farklılık gösterir. Farklı vize türleri, farklı işlemler ve farklı ücretler vize başvuru sürecinizi oluşturmaktadır. Bu sebeple; vize ücretleri konusunda en doğru ve güncel bilgileri almak için, vize ücretleri sayfamızın sonunda yer alan iletişim numaralarından bizlere ulaşabilirsiniz. Vize danışmanlık merkezimiz ile iletişime geçtikten sonra, uzman danışmanlarımızın aracılığı ile vize ücretlerinin yanı sıra acentemizin hizmet bedelleri ile ilgili bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.
İlgili ülkenin konsoloslukları tarafından belirlenen vize ücretinin yanı sıra danışmanlık merkezimiz ile alacağınız hizmetler için sizlerden ücret talep etmekteyiz. Fransa Konsolosluğu, alınan vize ücretleri için fatura düzenlememektedir. Fakat vize harcı dışındaki vize merkezimizden alınan her hizmet için fatura düzenliyoruz. Almak istediğiniz ek hizmetlerin çeşidine göre fiyatlarımız değişmektedir. Bu sebeple, iletişim merkezimizi arayarak verdiğimiz hizmetler ve ücretlendirmeler hakkında bilgi alabilirsiniz.
Vize başvurusu sahipleri, başvuru için istenen evraklar ile birlikte başvurunun toplam maliyetini öğrenmek istemektedirler. Fakat toplam maliyet, alınan hizmet şekillerinde göre değişiklik göstermekte olduğu için bununla alakalı net bilgiye bizlerle iletişime geçerek en kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Bunların dışında merak ettiğiniz diğer soruların cevaplarını sizlere en doğru şekilde vermekten mutluluk duyacağız. Bu sebeple şimdi bizlerle iletişime geçme zamanı, sizleri bekliyoruz.