Kanada Vizesi
Kuzey Amerika'daki muhteşem doğal güzellikleri içerisinde barındıran Kanada'da Niagara Şelalesinin büyüsüne kapılabilirsiniz.
Her yıl dünyanın yaşanılabilir 10 ülkesi listesinde ilk 3’te yer alan Kanada, hem ekonomisi hem de dünya çapında kendini kanıtlamış üniversiteleri açısından en çok tercih edilen ülkeler arasında yer almaktadır. Özellikle geçici işçi olarak çalışan kişilerin iş süreleri sonunda ülkede kalıcı oturum izni alma kolaylığı sebebi ile en çok işçi göçü alan ülkelerden biri olmaktadır. Her yıl ortalama 200 bin ila 250 bin kişi arasında vasıflı yada vasıfsız işçi alımı yapan Kanada’ya, diğer ülkelere göre herhangi bir iş davet mektubu almadan da giderek orada iş bulma kolaylığı sağlanmaktadır.
Eğitim sistemi olarak ele alındığında Kanada, üniversite sınavı uygulamayan ülkeler arasında bulunmaktadır. Orta ve lise dengi okullarda alınan başarı puanlarına göre üniversite seçimleri yapılabilmektedir. Bu sebeple eğitim kalitesi birçok ülkeye göre oldukça üst seviyede ve üniversitelerin verdikleri eğitim de dünya sıralamalarına girmektedir.
Dünyanın en büyük 2. ülkesi olan Kanada, her çeşit gezgine seçenekler sunabilen bir ülke konumundadır. Coğrafi çeşitliliği sebebi ile muhteşem doğası yanı sıra kültürel açıdan zengin ve oldukça canlı şehirlere sahiptir. Kanada’nın en çok ziyaret edilen eyaletleri arasında Britanya, Quebec, Ontario başı çekmektedir. Ayrıca her mevsim mutlaka ziyaret edilmesi gereken diğer bir yeri ise Whistler eyaletidir. Her yıl ortalama 20-22 milyon turist çeken ülkede, her kesime hitap eden bir kültür karnavalı ile karşılaşabilirsiniz.
Ayrıca Kanada, turistlerin en çok tercih ettikleri ziyaret sebeplerinden biri olan ve Aurora Borealis olarak bilinen Kuzey Işıklarının en iyi şekilde gözlemlenebileceği birkaç ülkeden biri konumundadır. Kanada'da görmeniz gereken yerler arasında;
- Banff Ulusal Parkı (Banff National Park): Rocky Dağları'nda yer alan Banff; gölleri, dağları ve doğal güzellikleriyle ünlüdür. Moraine Gölü ve Peyto Gölü gibi doğal oluşumlar bu park içindedir.
- Jasper Ulusal Parkı (Jasper National Park): Yine Rocky Dağları'nda bulunan Jasper; buzulları, gölleri ve vahşi yaşamı ile tanınır. Athabasca Şelalesi, Maligne Gölü ve Columbia Icefield gibi önemli noktaları içerir.
- Toronto: Kanada'nın en büyük şehirlerinden biri olan Toronto; CN Kulesi, Royal Ontario Müzesi, Toronto Adası ve ünlü Yonge Caddesi gibi turistik yerlere ev sahipliği yapar.
- Vancouver: Pasifik Okyanusu'nun kıyısında yer alan Vancouver; muazzam dağ manzaraları, Stanley Park, Granville Adası ve Capilano Asma Köprüsü ile ünlüdür.
- Quebec Şehri (Quebec City): Quebec; tarihi mimarisi, Château Frontenac, Montmorency Şelalesi ve eski şehir bölgesi ile Kanada'nın en eski şehirlerinden biridir.
- Montreal: Montreal; kültürel çeşitliliği, şık alışveriş caddeleri, Old Montreal ve ünlü Notre-Dame Bazilikası ile tanınır.
- Niagara Şelalesi: Ontario Gölü'nden akan Niagara Nehri üzerinde bulunan bu muazzam şelaleler, her yıl milyonlarca ziyaretçiyi cezbetmektedir.
- Whistler: Whistler, kış sporları için dünyaca ünlü bir destinasyondur. Aynı zamanda yaz aylarında da doğa aktiviteleri ve dağ bisikleti için popülerdir.
- Yoho Ulusal Parkı (Yoho National Park): British Columbia'da bulunan Yoho; Emerald Gölü, Takakkaw Şelalesi ve Burgess Shale gibi doğal güzelliklere ev sahipliği yapar.
- Kanada Başkenti Ottawa: Ottawa; Parlamento Binası, Rideau Kanalı, Kanada Ulusal Müzesi ve yıl boyunca düzenlenen etkinlikleri ile önemli bir şehirdir.
- Whale Watching (Balina İzleme): Atlantik ve Pasifik kıyılarında, özellikle British Columbia'da balina izleme turlarıyla muhteşem deniz memelilerini görmek mümkündür.
- Kluane Ulusal Parkı ve Rezervi: Yukon'da bulunan bu park muazzam buzulları, dağları ve vahşi yaşamı içerir.
Kanada vizelerinin süresi ve hazırlanması için istenilen evraklar, başvuru yapacağınız vize çeşidine göre farklılık göstermektedir. İnternette Kanada vizelerinin ücretlendirilmesi ile ilgili birçok farklı bilgi bulunmaktadır. Bu sebeple, vize ücretleri ile ilgili en doğru ve güncel bilgiye ulaşmak için uzman danışmanlarımızla iletişim kurabilirsiniz.
Turistik bir amaçla planladığınız Kanada seyahatleriniz için almanız gereken vizeye Kanada turistik vizesi adı verilmektedir. Kanada turistik vizesi alan kişiler 1 yıl içerisinde en fazla 180 gün konaklama yapma hakkına sahip olurlar.
Ticari Vize
Kanada’ya ticari bir amaçla seyahat etmek isteyen kişilerin almaları gereken vize türüne Kanada ticari vizesi adı verilmektedir. Kanada ticari vizesi ile ticari amaç doğrultusunda 6 aya kadar konaklama yapılabilmektedir.
Transit Vize
Kanada transit vizesi, seyahat etmeyi planladığınız bir ülkeye gitmek için Kanada’yı aktarma yapılacak ülke olarak kullanılmasını sağlayan vize türdür. Transit vize 48 saat geçerliliği olan bir vizedir.
Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi
Kanada’ya aile veya akrabalık bağı bulunan kişileri ziyaret etmek isteyenlerin alması gereken vizeye Kanada aile ziyareti vizesi (süper vize) adı verilmektedir. Diğer ülkelerin aksine aile ziyareti vizesi Kanada için farklılık göstermektedir. Kanada’da 10 yıllık çoklu giriş vizesi ile her girişte 6 aylık ikamet izni verirken, süper vize ile vize yenileme işlemine gerek duymadan ülkeye her girişte 2 yıl ikamet izni olmaktadır.
Aile Birleşimi Vizesi
Kanada sınırları içerisinde oturum hakkı veya vatandaşlığı bulunan eş, çocuk, yakın akrabası yanına yerleşerek Kanada’da yaşamak isteyen kişinin başvurması gereken vize türüne Kanada aile birleşimi vizesi denir. Kanada sınırları içerisinde yaşayan kişi üzerinden yapılan bu birleşim için hali hazırda evli olan yada anne-baba, yakın akraba vasıtası ile gerçekleştirilebilirken, diğer yandan evlilik yolu ile de gerçekleştirilebilir.
Öğrenci Vizesi
Kanada’da üniversite veya dil eğitim almak isteyen kişilerin başvurmaları gereken vize türüne Kanada öğrenci vizesi adı verilmektedir. Kanada’da belirlenmiş öğrenim kurumlarında (DLI) geçerli olmaktadır. Kanada öğrenci vizesi, Kanada’da eğitim alırken veya mezun olduktan sonra da çalışmaya imkân tanıyan bir vize türüdür.
Akademik Vizesi
Kanada akademik vizesi, akademik olarak Kanada sınırları içerisinde görev yapmak isteyen kişilerin almaları gereken vize türüdür. 120 günden kısa bir süre olmak şartı ile bir eğitim kurumu bünyesinde görevli olarak gelen kişiler için ekstra çalışma izni almaya gerek olmayan akademik vize ve çalışma izni sahibi olarak alınan akademik vize olarak iki şekilde alınabilmektedir. Kimler Kanada akademik vizesi alabilir? sorusunun cevabını vermemiz gerekirse; doktora sonrası araştırmacılar, misafir profesörler, misafir öğretim görevlileri, araştırmacılar ve diğer akademik personeller bu vizeden faydalanabilirler.
Bakıcı Vizesi
Kanada’da bakıcı programı kapsamında yaşlı, çocuk ve hasta bakımı için çalışmak isteyen kişilerin alması gereken vize türüne Kanada bakıcı vizesi adı verilmektedir. Bu vize sahibine Kanada’da 2 yıl boyunca bakıcı statüsünde çalışma hakkı tanımaktadır.
Kanada bakıcı vizesine;
- 18 yaş altında olan çocuklar için bakıcı olmak isteyenler
- 65 yaş üstü olan yaşlılar için bakıcı olmak isteyenler
- Kronik, ölümcül veya engelli olan hastalara bakıcı olmak isteyen kişiler başvurabilmektedirler.
Çalışma Vizesi
Kanada’da çalışmak ve daimi olarak ikamet etmek isteyen kişilerin başvurabilecekleri vize türüne Kanada çalışma vizesi adı verilmektedir. Kanada çalışma vizesi iki türde alınabilmektedir. Bunlar;
- İşverene özel çalışma izni; Kanada’da ikamet eden işveren tarafından gönderilen teklif mektubu ile başvuru yapılabilmektedir.
- Açık çalışma izni; Herhangi bir teklif mektubu almadan bir işverene bağlı olmadan çalışabilme hakkı veren izin türüdür. Açık çalışma izninde belirtilmesi gerekenler işin türü, çalışabilecek yerler ve işin süresidir.
Can Plus Vizesi
Daha önce Kanada’ya ziyaret etmiş olan kişilerin yada vize başvurusu sırasında geçerli olan bir ABD vizesine sahip olan kişilerin vize başvurularının daha hızlı bir şekilde sonuçlanmasını sağlayan vize türüne Kanada Can Plus vizesi adı verilmektedir.
Deneyim Sınıfı Vizesi
Kanada’da geçici işçi olarak çalışan kişilerin özellikle deneyim sınıfı programı dahilinde kalıcı oturum izni alabilmeleri için başvurmaları gereken vize türüne Deneyim sınıfı vizesi adı verilmektedir.
E-vize, vize başvurusu yapacak olan kişileri oldukça uzun ve karmaşık bürokratik işlemlerden kurtarmanın yanı sıra zamandan tasarruf etmelerini sağlayan bir vize türüdür. Ayrıca kapıda vize veren ülkelerin havaalanlarında oluşan uzun kuyruklara alternatif olan kolay bir sistemdir. E-vize daha çok turistik ve ticari vize başvurularında kullanılabiliyor. Bunun dışında kalan vize çeşitleri için e-vize uygulamasını kullanamazsınız.
Bilindiği üzere hızlı gelişen teknolojinin etkisiyle günümüzde internetin önemi oldukça fazladır. Sosyal hayatımızda, iş hayatımızda, gündelik hayatımızda olmak üzere hayatımızın her yerinde internet bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu durum ülkeler arası seyahatlerde gerekli olan vize için de geçerli olmaya başlamıştır. Web sitemizin bu bölümünde e-vize hakkında merak edilenleri sizler için derleyip, aklınıza takılan soruların cevaplarını sunuyoruz.
Kanada vize işlemleri için e-vize uygulaması bulunmaktadır. Kanada hükümetinin e-vize için yapacağı çalışmalar doğrultusunda, sizlere sayfamızda gerekli bilgileri sunmaya devam edeceğiz.
Herhangi bir sebeple farklı bir ülkeye giriş yapmak isteyen kişilerin, seyahatlerini planladıkları ülkenin Konsolosluklarından veya Başkonsolosluklarından alınan ve süreleri planlanan seyahatlerin nedenine göre değişiklik gösteren izne vize adı verilir. Alınan bu izin kişiye, vatandaşı olmadığı bir ülkeye giriş ve alınan vizenin geçerlilik süresi boyunca o ülkede konaklama hakkı tanımaktadır ve aralarında, vizeye gerek duyulmadan giriş hakkı tanıyan serbest giriş anlaşması bulunmayan ülkeler için geçerlidir. Kanada ile Türkiye arasında böyle bir anlaşma bulunmadığından dolayı, Kanada topraklarına giriş yapmak isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi olan vatandaşlarımız vize başvurusu yapmak zorundadırlar.
Kanada vize ücretleri, Kanada Dış İşleri Bakanlığı tarafından belirlenmekte ve her yıl güncellenmektedir. Vize ücretleri, vizenin türüne ve geçerlilik süresine göre farklılık gösterir. Vize başvurunuzu yetkili bir acente aracılığı ile yapıyorsanız, vize ücretine ek olarak hizmet aldığınız acentenin belirlediği hizmet bedelini ödemelisiniz. Acenteye vereceğiniz hizmet bedeli de almak istediğiniz hizmetin şekline (sizin adınıza form işlemleri, kargo, express vize vb.) ve vize şartlarına göre değişiklik gösterir. Bu ek hizmetlerden faydalanmak zorunlu olmamakla birlikte başvuru sahibinin inisiyatifindedir. Son olarak vize başvuru ücretleri ve alınacak ek hizmetler döviz kuru üzerinden işlem gördüğü için TL karşılığı olarak farklılık gösterecektir.
Yapmış olduğunuz vize başvurusunun sonucu ne olursa olsun, konsolosluğa veya acenteye ödenen ücretlerin geri alınması söz konusu değildir. Aynı şekilde başvurunuzu acente aracılığı ile yaparken almış olduğunuz ek hizmetlerin ücretlerini de geri talep edemezsiniz. Bu sebeple olumsuz sonuçlanan başvuruların en önemli sebebi olan eksik evrak ve yanlış verilecek beyanlara çok dikkat etmelisiniz.
Daha önce de bahsettiğimiz üzere vize ücretleri, başvuru yapılacak vizenin türüne ve süresine göre değişiklik göstermektedir. Uzun süreli, kısa süreli, tek girişli, çift girişli, multi girişli gibi vize seçeneklerinde ödemeniz gereken ücret farklılık gösterir. Farklı vize türleri, farklı işlemler ve farklı ücretler vize başvuru sürecinizi oluşturmaktadır. Bu sebeple; vize ücretleri konusunda en doğru ve güncel bilgileri almak için, vize ücretleri sayfamızın sonunda yer alan iletişim numaralarından bizlere ulaşabilirsiniz. Vize danışmanlık merkezimiz ile iletişime geçtikten sonra, uzman danışmanlarımızın aracılığı ile vize ücretlerinin yanı sıra acentemizin hizmet bedelleri ile ilgili bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.
İlgili ülkenin konsoloslukları tarafından belirlenen vize ücretinin yanı sıra danışmanlık merkezimiz ile alacağınız hizmetler için sizlerden ücret talep etmekteyiz. Kanada Konsolosluğu, alınan vize ücretleri için fatura düzenlememektedir. Fakat vize harcı dışındaki vize merkezimizden alınan her hizmet için fatura düzenliyoruz. Almak istediğiniz ek hizmetlerin çeşidine göre fiyatlarımız değişmektedir. Bu sebeple, iletişim merkezimizi arayarak verdiğimiz hizmetler ve ücretlendirmeler hakkında bilgi alabilirsiniz.
Vize başvurusu sahipleri, başvuru için istenen evraklar ile birlikte başvurunun toplam maliyetini öğrenmek istemektedirler. Fakat toplam maliyet, alınan hizmet şekillerinde göre değişiklik göstermekte olduğu için bununla alakalı net bilgiye bizlerle iletişime geçerek en kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Bunların dışında merak ettiğiniz diğer soruların cevaplarını sizlere en doğru şekilde vermekten mutluluk duyacağız. Bu sebeple şimdi bizlerle iletişime geçme zamanı, sizleri bekliyoruz.