Menu

Yunanistan Vizesi


Mavi ve beyazın dans ettiği Yunanistan'da, muhteşem adaları ve doğası ile insanı büyüleyen, tarih ve mitolojinin içerisinde kaybolacağınız harika anılar biriktirin..!

Yunanistan birçok medeniyete ev sahipliği yapması, ayrıca felsefe ve matematiğin doğduğu yer olmasından dolayı Avrupa’da ki kültür başkentleri arasından yer almaktadır. Mimari yapıları, zengin mutfağı, Mykonos ve Santorini gibi dünyaca ünlü adaları bakımından da ülkemiz ile yakın benzerlikle göstermektedir. Ülkenin bazı bölgelerinde Makedonca, Türkçe, Arnavutça ve Ermenice konuşulmaktadır. Ayrıca en yaygın yabancı dilin İngilizce olduğu Yunanistan’da resmi dil olarak Yunanca kullanılmaktadır.

Ülke ekonomisi ile; turizm sektöründe Avrupa’nın en çok ziyaret edilen ülkelerinden biri olması, lojistik alanında uluslararası denizcilik sektörüne yapılan yatırımlar sayesinde Avrupa’da güçlü ülkeler arasında yer almaktadır. Ülkenin ulusal gelirine katkı bakımından %80’lik pay ile hizmet sektörü başı çekmektedir. Hemen ardından %16 ile sanayi ve %4 ile tarım gelmektedir. Bu ekonomik değerler ile Avrupa Birliği üye ülkeleri arasında 16. büyük ekonomiye sahip ülke olarak kendine yer bulmaktadır.

Yunanistan muhteşem doğası, 400’e yakın mavi bayraklı plajları, dünya çapınca bilinen adaları, deneyenlere lezzet karnavalı yaşatan mutfağı, renkli gece hayatı, tavernaları, sirtakisi, Yunan Mitolojisi ve daha sayılabilecek birçok özelliği ile her mevsim yüzbinlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Yunanistan sahil şeridi boyunca gidilmesi gereken en iyi plajları Sarakiniko, Lalaria, Navagio, Kolymbithres, Myrtos, Süper Cennet, Kanal D’Amore, Balos, Porto Katsiki ve Voidokoilia plajlarıdır. Bu kadar geniş bir kültüre ve tarihi mimariye sahip olmasının sebebi, günümüze uzanan 3.5 milyon yıllık bir geçmişe sahip olmasıdır. Yunanistan’da görülmesi gereken tarihi yerler arasında Olimpos Zeus Tapınağı, Atina Akropolisi, Poseidon Tapınağı, Asklepios Tapınağı, Knossos Sarayı ve Bizans Anıtları yer almaktadır.

UNESCO tarafından korunan birçok kültürel mirasa sahip olan Yunanistan’da başkent Atina, tarihi mimari yapıları ile dünyada en çok ziyaretçi alan şehirleri arasındadır. Atina’dan sonra ikinci büyük şehri olan ve Türk tarihi açısından da oldukça önemli bir yere sahip olan Selanik gelmektedir. Mustafa Kemal Atatürk’ün doğduğu evin Selanik’te olması ve Osmanlı İmparatorluğu’ndan bu yana kalan tarihi mimarisi, kültür müzeleri, camileri, bedesten ve hamamlarının yanı sıra şehrin simgesi Beyaz Kule sayesinde turistlerin ilgi odağındadır. İşte Yunanistan'da mutlaka görülmesi gereken bazı yerler;

  • Atina - Akropolis ve Parthenon: Yunanistan'ın başkenti Atina, antik Yunan dönemine ait muazzam mimari yapıları barındırır. Akropolis tepesinde yer alan Parthenon, dünyanın en ünlü antik tapınaklarından biridir.
  • Santorini Adası: Santorini; beyaz badanalı binaları, mavi kubbeli kiliseleri ve nefes kesen gün batımları ile ünlüdür. Thira, Oia ve Akrotiri gibi bölgeler adanın popüler turistik yerlerindendir.
  • Mykonos Adası: Mykonos; canlı gece hayatı, güzel plajları ve tipik beyaz badanalı evleri ile tanınır. Adada rüzgar değirmenleri ve dar sokaklar da keşfedilecek güzellikler arasındadır.
  • Delphi Antik Kenti: Delphi, antik Yunan döneminde kehanet merkezi olarak bilinirdi. Apollon Tapınağı ve antik tiyatro buradaki önemli kalıntılardandır.
  • Meteora Manastırları: Meteora, yüksek kaya sütunları üzerine inşa edilmiş manastırları ile ünlüdür. Bu manastırlar, nefes kesen manzaralar sunar.
  • Rhodes Adası - Eski Şehir: Rhodos'un eski şehri; Ortaçağ dönemine ait kalıntıları, şato ve dar taş sokakları ile tarih severlere hitap eder.
  • Korfu Adası - Paleokastritsa Manastırı: Korfu'nun güzellikleri arasında Paleokastritsa Manastırı, muazzam deniz manzaraları ve tarihi atmosferiyle öne çıkar.
  • Olimpos Dağı ve Litohoro: Yunan mitolojisinin merkezi olan Olimpos Dağı, tanrıların evi olarak kabul edilir. Litohoro köyü, Olimpos Dağı'nın eteklerinde yer alır.
  • Navagio Plajı (Zakynthos): Zakynthos adasında bulunan Navagio Plajı, berrak turkuaz suları ve çevresindeki kumlu sahili ile ünlüdür. Plaj, gemi enkazıyla da dikkat çeker.
  • Thessaloniki: Yunanistan'ın ikinci büyük şehri olan Thessaloniki; tarihi anıtları, müzeleri ve hareketli atmosferi ile bilinir.
  • Nafplio: Nafplio; antik kalıntıları, tarihi yapıları ve eski şehir atmosferiyle ünlüdür. Palamidi Kalesi, şehri tepeden izler.
  • Mikanos - Windmills (Rüzgar Değirmenleri): Mikanos adasında bulunan rüzgar değirmenleri, adanın sembollerinden biridir ve güzel bir manzara sunar.

Eğitim açısından Yunanistan, Avrupa standartlarında olan bir ülkedir. Kaliteli eğitim veren üniversiteleri, Avrupa ülkelerine kıyasla daha uygun maliyetlidir. Atina Üniversitesi, Girit Üniversitesi, Yanya Üniversitesi, Ege Üniversitesi, Aristoteles Üniversitesi, Atina Teknik Üniversitesi ve Patras Üniversitesi dünyanın en iyi 1000 üniversitesi arasında bulunmaktadır.

Yunanistan vizelerinin standart süreleri ve hazırlanması istenilen evraklar, başvuru yapacağınız vize çeşidine göre farklılık göstermektedir. İnternette Yunanistan vizelerinin ücretleri ile ilgili birbirinden farklı bilgiler ile karşılaşabilirsiniz. Bu nedenle, vize ücretleri ile ilgili en doğru ve güncel bilgiye ulaşmak için vize danışma merkezimiz üzerinden uzman danışmanlarımızla iletişim kurabilirsiniz.

Turistik Vize

Yunanistan’a kültür amaçlı (gezi, eğlence, tur vb.) seyahat planlayan kişilerin almaları gereken kısa süreli (90 güne kadar) C tipi vize türüne Yunanistan turistik vizesi adı verilir. Bu vize türü tek girişli olarak verilmektedir. Yunanistan Avrupa Birliği üyesi ülkeler arasında bulunduğu için turistik vizesi Schengen vize özelliği taşımaktadır.


Ticari Vize

Yunanistan’da ticari bir fuar, konferans gibi oluşumlara veya iş toplantılarına katılmak isteyen kişilerin almaları gereken ve C tipi kısa süreli (90 güne kadar) olarak verilen vizeye Yunanistan ticari vizesi adı verilmektedir. Yunanistan’ın Avrupa Birliği üyeliğinden dolayı Schengen vize özelliği taşımaktadır.


Transit Vize

Seyahat etmeyi planladığınız bir ülkeye Yunanistan üzerinden aktarmalı olarak gitmeniz gerekiyorsa başvurmanız gereken vizeye Yunanistan transit vizesi adı verilmektedir. Transit vize ile Yunanistan sınırları içerisinde serbest dolaşım hakkınız bulunmamaktadır.


Aile ve Arkadaş Ziyareti Vizesi

Yunanistan’da ikamet eden arkadaşınızı yada akrabalık bağınızın bulunduğu bir aile bireyini ziyaret edebilmek için almanız gereken vize türüne ziyaret vizesi (aile ve arkadaş ziyareti vizesi) adı verilmektedir. Yunanistan ziyaret vizesi, C tipi kısa süreli (90 güne kadar) ve tek girişli olarak verilen vize türüdür. Ayrıca Yunanistan ziyaret vizesi, Yunanistan’ın Avrupa birliği ve Schengen bölgesi üyesi bir ülke olmasından dolayı Schengen vize özelliği taşımaktadır.


Aile Birleşimi Vizesi

Yunanistan’da vatandaşlığı yada oturma izni bulunan kişi ile aile bağı olan başvuru sahiplerinin Yunanistan’a yerleşebilmesi için alınması gereken uzun süreli D tipi (ulusal) vize türüne aile birleşimi vizesi adı verilmektedir. Bu vize, diğer kısa süreli vizelerin aksine kişiye Yunanistan sınırları içerisinde oturum ve daha sonrasında vatandaşlık başvuru hakkı tanımaktadır.


Öğrenci Vizesi

Yunanistan’da üniversite veya dil eğitimi almak isteyen kişilerin başvurmaları gereken vize türüne Yunanistan öğrenci vizesi adı verilmektedir. Yunanistan öğrenci vizesi, başvuru sahibinin alacağı eğitime göre iki şekilde verilmektedir. Bunlar;

Dil eğitimi gibi kısa süreli (90 güne kadar) eğitim almak isteyenlere verilen C tipi öğrenci vizesidir. Herhangi bir yüksek öğretim kurumunda uzun süreli (90 gün üzeri) olarak eğitim almak isteyenlere verilen D tipi öğrenci vizesidir. Her iki tip öğrenci vizesi de Schengen vize özelliği taşımaktadır.


Erasmus Vizesi

Üniversite eğitimi gören öğrencilerin Erasmus eğitim programından yararlanarak farklı bir ülkede eğitim görebilmek için almaları gereken vizeye Erasmus vizesi adı verilmektedir. Akademik personeller içinde hem eğitim görebilmek hem de ders verebilmek için bu vizeye başvuru yapmaları gerekmektedir. Kısa dönem eğitimler için C tipi (90 güne kadar), uzun dönem eğitimler için ise D tipi (90 gün üzeri) vize uygulanmaktadır.

Ayrıca erasmus vizesi Schengen vize özelliği taşıdığı için bu kapsamda vize sahibine farklı avantajlar sunmaktadır. Bu avantajlar ile ilgili bilgiye Erasmus Vizesi İle Birlikte Sahip Olunan Haklar Nelerdir? bölümünde ulaşabilirsiniz.


Adalar Kapı Vizesi

Belirli bazı Yunan adalarına (Midilli, Kos, Rodos, Meis, Sisam, Sakız) seyahat etmek isteyen kişilerin almaları gereken vizeye Yunanistan adalar kapı vizesi adı verilmektedir. Adalar kapı vizesi, vize işlemlerinizi kolay bir şekilde limanda gerçekleştirebileceğiniz ve kısa süreli olarak alınabilen bir vize türüdür. Bu vize ile adalarda ortalama 3-4 günlük konaklama hakkı elde etmiş olursunuz. Fakat başvuru sahibinin seyahat planına göre yapılan rezervasyona bağlı olarak bu süre uzayabilmektedir. Adalar kapı vizesi hakkında bilinmesi gereken en önemli durum, sadece adalarda konaklama yapılabileceği ve Yunanistan ana karasına giriş yapılamayacağıdır.


Altın Vize

Yunanistan hükümetinin belirlediği şartlar doğrultusunda yatırım yaparak Yunanistan’da yaşamak isteyen kişilerin başvurmaları gereken uzun süreli vize türüne Yunanistan altın vizesi adı verilmektedir. Yunanistan altın vizesi ile Yunanistan’a ikamet etmeye başlayan kişiler gerekli şartları yerine getirmelerine istinaden oturum izni ve vatandaşlık gibi birçok ayrıcalığa sahip olabilmektedirler.


Tıbbi Tedavi Vizesi

Tıbbi tedavi amacı ile Yunanistan’a kısa süreli seyahat etmek isteyen kişilerin alması gereken vize türüne tıbbi tedavi vizesi adı verilmektedir. Tıbbi tedavi vizesi kısa süreli vize olmasına rağmen farklı belge ve prosedürlere sahip bir vize türüdür.


Kültürel ve Sportif Etkinlik Vizesi

Yunanistan’da gerçekleştirilen bir kültürel etkinlik, konferans veya sportif müsabakaya katılacak olan kişilerin almaları gereken kısa süreli (90 güne kadar) C tipi vize türüdür. Yunanistan kültürel ve sportif etkinlik vizesi Schengen vize özelliği taşımaktadır. Vize için gerekli evraklar, etkinliğin türüne ve görevinize göre değişiklik gösterecektir.

E-vize, vize başvurusu yapacak olan kişileri oldukça uzun ve karmaşık bürokratik işlemlerden kurtarmanın yanı sıra zamandan tasarruf etmelerini sağlayan bir vize türüdür. Ayrıca kapıda vize veren ülkelerin havaalanlarında oluşan uzun kuyruklara alternatif olan kolay bir sistemdir. E-vize daha çok turistik ve ticari vize başvurularında kullanılabiliyor. Bunun dışında kalan vize çeşitleri için e-vize uygulamasını kullanamazsınız.

Bilindiği üzere hızlı gelişen teknolojinin etkisiyle günümüzde internetin önemi oldukça fazladır. Sosyal hayatımızda, iş hayatımızda, gündelik hayatımızda olmak üzere hayatımızın her yerinde internet bir ihtiyaç haline gelmiştir. Bu durum ülkeler arası seyahatlerde gerekli olan vize için de geçerli olmaya başlamıştır. Web sitemizin bu bölümünde e-vize hakkında merak edilenleri sizler için derleyip, aklınıza takılan soruların cevaplarını sunuyoruz.

Yunanistan vize işlemleri için e-vize uygulaması bulunmamaktadır. Yunanistan hükümetinin e-vize için yapacağı çalışmalar doğrultusunda, sizlere sayfamızda gerekli bilgileri sunmaya devam edeceğiz.

Herhangi bir sebeple farklı bir ülkeye giriş yapmak isteyen kişilerin, seyahatlerini planladıkları ülkenin Konsolosluklarından veya Başkonsolosluklarından alınan ve süreleri planlanan seyahatlerin nedenine göre değişiklik gösteren izne vize adı verilir. Alınan bu izin kişiye, vatandaşı olmadığı bir ülkeye giriş ve alınan vizenin geçerlilik süresi boyunca o ülkede konaklama hakkı tanımaktadır ve aralarında, vizeye gerek duyulmadan giriş hakkı tanıyan serbest giriş anlaşması bulunmayan ülkeler için geçerlidir. Yunanistan ile Türkiye arasında böyle bir anlaşma bulunmadığından dolayı, Yunanistan topraklarına giriş yapmak isteyen umuma mahsus (bordo) pasaport sahibi olan vatandaşlarımız vize başvurusu yapmak zorundadırlar. Web sitemizin bu bölümünde, vize ücretleri hakkında merak edilenleri sizler için derledik.

Yunanistan vize ücretleri, Yunanistan Dış İşleri Bakanlığı tarafından belirlenmekte ve her yıl güncellenmektedir. Vize ücretleri, vizenin türüne ve geçerlilik süresine göre farklılık gösterir. Vize başvurunuzu yetkili bir acente aracılığı ile yapıyorsanız, vize ücretine ek olarak hizmet aldığınız acentenin belirlediği hizmet bedelini ödemelisiniz. Acenteye vereceğiniz hizmet bedeli de almak istediğiniz hizmetin şekline (sizin adınıza form işlemleri, kargo, express vize vb.) ve vize şartlarına göre değişiklik gösterir. Bu ek hizmetlerden faydalanmak zorunlu olmamakla birlikte başvuru sahibinin inisiyatifindedir. Son olarak vize başvuru ücretleri ve alınacak ek hizmetler döviz kuru üzerinden işlem gördüğü için TL karşılığı olarak farklılık gösterecektir.

Yapmış olduğunuz vize başvurusunun sonucu ne olursa olsun, konsolosluğa veya acenteye ödenen ücretlerin geri alınması söz konusu değildir. Aynı şekilde başvurunuzu acente aracılığı ile yaparken almış olduğunuz ek hizmetlerin ücretlerini de geri talep edemezsiniz. Bu sebeple olumsuz sonuçlanan başvuruların en önemli sebebi olan eksik evrak ve yanlış verilecek beyanlara çok dikkat etmelisiniz.

Daha önce de bahsettiğimiz üzere vize ücretleri, başvuru yapılacak vizenin türüne ve süresine göre değişiklik göstermektedir. Uzun süreli, kısa süreli, tek girişli, çift girişli, multi girişli gibi vize seçeneklerinde ödemeniz gereken ücret farklılık gösterir. Farklı vize türleri, farklı işlemler ve farklı ücretler vize başvuru sürecinizi oluşturmaktadır. Bu sebeple; vize ücretleri konusunda en doğru ve güncel bilgileri almak için, vize ücretleri sayfamızın sonunda yer alan iletişim numaralarından bizlere ulaşabilirsiniz. Vize danışmanlık merkezimiz ile iletişime geçtikten sonra, uzman danışmanlarımızın aracılığı ile vize ücretlerinin yanı sıra acentemizin hizmet bedelleri ile ilgili bilgilere kolayca ulaşabilirsiniz.

İlgili ülkenin konsoloslukları tarafından belirlenen vize ücretinin yanı sıra danışmanlık merkezimiz ile alacağınız hizmetler için sizlerden ücret talep etmekteyiz. Yunanistan Konsolosluğu, alınan vize ücretleri için fatura düzenlememektedir. Fakat vize harcı dışındaki vize merkezimizden alınan her hizmet için fatura düzenliyoruz. Almak istediğiniz ek hizmetlerin çeşidine göre fiyatlarımız değişmektedir. Bu sebeple, iletişim merkezimizi arayarak verdiğimiz hizmetler ve ücretlendirmeler hakkında bilgi alabilirsiniz.

Vize başvurusu sahipleri, başvuru için istenen evraklar ile birlikte başvurunun toplam maliyetini öğrenmek istemektedirler. Fakat toplam maliyet, alınan hizmet şekillerinde göre değişiklik göstermekte olduğu için bununla alakalı net bilgiye bizlerle iletişime geçerek en kolay şekilde ulaşabilirsiniz. Bunların dışında merak ettiğiniz diğer soruların cevaplarını sizlere en doğru şekilde vermekten mutluluk duyacağız. Bu sebeple şimdi bizlerle iletişime geçme zamanı, sizleri bekliyoruz.

Yunanistan vize şartları nelerdir?

Yunanistan vize şartları almak istediğiniz vize türüne göre farklılık göstermektedir. Fakat tüm vizeler için temel şartlar şu şekilde sıralayabiliriz; Sağlık Sigortası, Yunanistan’da kalınacak yer ile ilgili ikametgah belgesi yada otel rezervasyonları, vize başvurusunda bulunan kişinin adli sicil kaydının bulunmaması, Yunanistan hükümeti tarafından istenen maddi yeterlilik belgesi, başvurulacak vize türüne göre Yunanistan’da ikamet eden kişiden alınmış davetiye

Yunanistan’a vize almak zor mu?

Yunanistan Hükümeti tarafından belirlenmiş ve konsolosluk tarafından talep edilen evrakların eksiksiz ve doğru şekilde hazırlanması başvuru süreciniz için çok önemlidir. Bunun yanı sıra Türkiye’de düzenli bir gelire sahip olmanız gerekiyor. Eğer düzenli bir geliriniz yoksa seyahat süresince sizi finanse edecek kişiden belge almanız gerekmektedir. Bu ana unsurları hatasız yerine getiren kişinin vize alması zor değildir. Fakat vize sürecinin sonuçlanması Konsolosluğun inisiyatifindedir.

Yeşil pasaport sahibiyim Yunanistan için vizeye ihtiyacım var mı?

Yeşil pasaport sahibi Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları Yunanistan’a girebilmek için yada transit geçiş yapabilmeleri için vizeye ihtiyaçları yoktur. 180 günlük süre içinde 90 günü geçmeyecek şekilde Yunanistan topraklarında vizeye ihtiyaç olmadan bulunabilirler.

Yunanistan vizesi ile diğer Avrupa ülkelerine gidebilir miyim?

Yunanistan vizesi, Schengen vize özelliğine sahip olduğu için diğer Avrupa birliği üye ülkelere giriş yapma hakkınız vardır. Fakat seyahatinize hangi ülkenin vizesine sahipseniz o ülkeden giriş yaparak başlamak zorundasınız.

Herhangi bir Yunanistan vizesi başvurusu için danışmanlık almak zorunlu mu?

Vize başvurularınızda danışmanlık hizmeti almak zorunlu değildir. Fakat vize türüne göre hazırlanması gereken evraklar oldukça fazla ve karışık olduğu için başvuru sürecinizin doğru ve eksiksiz devam etmesi açısından danışmanlık hizmeti alarak süreci sonlandırmanız tavsiye edilir. Bu sayede vize başvurunuzun ret edilme riskini büyük bir ölçüde düşürmüş olursunuz.

Yunanistan vizesi için banka hesabında ne kadar olması gerekiyor?

Konaklamalı seyahatleriniz alacağınız vize türlerinde, banka hesabınızda min. 15-20 bin TL civarında bir meblağının bulunması gerekiyor.

Yunanistan turist vizesi başvurusu yapacağım. Otel rezervasyonu mu ne zaman yaptırmalıyım?

Yunanistan turist vizesi başvurusunda bulunmak istiyorsanız, istenen evrakların arasında bulunan otel rezervasyon belgelerinizi başvurunuzu yapmadan önce hazırlamanız gerekiyor.

Yunanistan turist vizesi ile Yunanistan’da ne kadar süre konaklayabilirim?

Almış olduğunuz vizenin normal şartlarında 90 güne kadar konaklama hakkınız bulunmaktadır. Fakat vize başvurunuzu yaparken beyan ettiğiniz seyahat süreniz sona erdikten sonra ayrıcalıklı bir durumunuz yok ise ülkeden çıkış yapmak zorundasınız. 180 gün içinde yapacak olduğunuz tekrar bir Yunanistan seyahatinizde almış olduğunuz vizeniz geçerli olacaktır.

Yunanistan turist vizesi için hangi aşılar kabul ediliyor?

Yunanistan seyahatlerinizde alacağını tüm vizeler için 2 doz Biontech aşınızı yaptırmış ve üzerinden 14 gün geçmiş olması gerekiyor. Eğer Covid atlatmışsanız bunu belgeleyen evrakla birlikte tek doz aşılı olmanız durumunda yine vize başvurunuzu yapabilirsiniz.

Yunanistan seyahatlerinde PCR testi zorunlu mu?

Normal şartlarda 2 doz aşısı bulunan kişilerden PCR testi istenmemektedir. Fakat gideceğiniz ülkenin bu şartları değiştirme ihtimali bulunmaktadır.

Yunanistan vize başvurum ne zaman sonuçlanır?

Vize başvuru evraklarınızı eksiksiz ve doğru bir şekilde teslim etmeniz durumunda; kısa süreli vizeler 7-15 iş günü, uzun süreli vizeler ise 15-30 iş günü içinde sonuçlanmaktadır.

Yunanistan Türkiye’den transit vize istiyor mu?

Yeşil ve Gri pasaport sahipleri dışındaki bütün Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının transit vize alma zorunluluğu vardır.

Yunanistan transit vize başvurusu ne kadar sürede sonuçlanır?

Yunanistan transit vize başvurunuz ortalama 14 iş günü içerisinde sonuçlanmaktadır. Resmi kurumların çalışma şekline göre bu süre farklılık gösterebilmektedir.

Olumsuz sonuçlanan Yunanistan vizesi başvurularına itiraz edebilir miyim?

Olumsuz sonuçlanan vize başvurunuz için 15 gün içinde itiraz hakkınız bulunmaktadır. Bunun için Yunanistan Konsolosluğu’na itiraz dilekçeniz ile başvuru yapmanız gerekmektedir.

Havaalanı transit vizesi ile ne kadar süre Yunanistan’da bulunabilirim?

Yunanistan transit vizesi çeşidi olan bu vize ile Yunanistan’da bulunma süreniz, uluslararası transit bölgesinden çıkılmaması şartı ile en fazla 24 saattir.

Yunanistan’a kısa süreli vize aldıktan sonra Yunanistan’da vize süremi uzatabilir miyim?

Almış olduğunuz vizenin süresi sizin seyahat planınıza göre verilmektedir. Bu sebeple biten vizenizin süresi zaruri bir durum olmadığı sürece Fransız merciler tarafından uzatılmamaktadır.

Yunanistan’da fuar ziyareti için ticari vize mi almalıyım?

Evet, Yunanistan’da gerçekleşen fuarları ziyaret edebilmeniz için ticari vize başvurusu yapmalısınız.

Yunanistan ticari vizesi için davet mektubunda yer alması gereken bilgiler nelerdir?

Davet mektubu Yunanistan’da bulanan şirketin antetli kağıdına düzenlenmiş olmalıdır. Ayrıca bu mektupta; ad-soyad, şirketinizin adı, şirketteki pozisyonunuz, hangi amaçla seyahat edeceğiniz ve pasaport numaranız belirtilmelidir.

Yunanistan Aile/Arkadaş ziyareti vizesi için gönderilen davet mektubu ne kadar süre geçerlidir? Davet mektubunu sonradan kullanabilir miyim?

Tarafınıza gönderilen davet mektubunun geçerlilik tarihi belgenin üzerinde yer almaktadır. Davet mektubunu gönderen kişinin bağlı olduğu belediye tarafından belirlenir. Ayrıca davet mektubunun geçerliliği sizin planlamış olduğunuz seyahat tarihleri ile alakalıdır. Bu sebeple seyahat tarihlerinizde değişiklik olacaksa, bu değişikliği belgenin üzerindeki tarihlere göre belirlemeniz gerekmektedir.

Yunanistan turistik vize ücreti nedir?

Yunanistan turistik vize ücretleri ile ilgili en güncel ve doğru bilgi için vize danışma merkezleri ile iletişime geçmenizi öneririz. Bunun sebebi, vizenin süresi ve başvuru sahibinin yaşı farklılık gösterecektir. Ayrıca yetkili mercilerin gerekli gördükleri durumlarda vize ücretlerinde güncelleme yapma hakları olduğu için internet üzerinden yapılan vize ücreti araştırmaları sağlıklı bilgi vermemektedir.

Yunanistan adalar kapı vizesi ile Yunanistan sınırları içerisinde istediğim bölgeye gidebilir miyim?

Adalar kapı vizesi ile sadece belirli olan Yunan adalarında konaklama yapabilirsiniz. Bunun dışında Yunanistan ana karasına giriş yapma hakkınız bulunmamaktadır.

Yunanistan adalar kapı vizesi başvurumu limandan yapabilir miyim?

Adalar kapı vizesi başvuruları seyahatiniz ile ilgili gerekli olan belgeleri önceden hazırladıktan sonra limandan seyahatiniz başlamadan önce yapılabilmektedir. Fakat vize merkezleri üzerinden başvurunuzu gerçekleştirerek ve limanda başvuru sırası beklemenize gerek kalmayacağını bilmenizi isteriz.

Yunanistan altın vize ile gayrimenkul yatırımının yapılması gereken minimum değeri nedir?

Altın vize ile en az 250.000 € değerinde gayrimenkul yatırımı yapmanız gerekmektedir.

Yunanistan altın vizesi ile ailemi yanıma aldırabiliyor muyum?

Altın vize ile Yunanistan’da gerekli olan işlemleri gerçekleştirdikten sonra eş ve çocuklarınız adına başvuru yapma hakkınız bulunmaktadır.